[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Ce tip de zahar folosim?

Ce tip de zahar folosim?

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde bere.bere.bere » Joi Mar 17, 2011 11:27 am

Salutari!

Eu nu m-am apucat inca de treaba asta, dar citesc diverse.
Referitor la zahar, am doua nelamuriri, ambele avand in vedere ca zaharul este in top 5 alimente toxice.

Prima se refera la berea din comert. Berea asta are zahar sau nu? Pe eticheta nu scrie, deci presupun ca nu are.
Are sau nu are?

Si a doua: a incercat cineva sa inlocuiasca zaharul cu miere? Am gasit un individ pe youtube care a facut treaba asta si parea multumit.
http://www.youtube.com/watch?v=kNCpgbE7VSs.

Bere rece la toata lumea.
bere.bere.bere
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Mar 17, 2011 11:18 am

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde Laur » Joi Mar 17, 2011 10:22 pm

Salut,

Daca te referi la zaharul tos, cred ca este un aliment nu prea indicat. Cand spunem zahar, noi nu ne referim neaparat la zahar tos ci la ZAHARURI. Acestea pot fi sub forma de zahar candel, extract de malt, dextroza, fructoza, miere, zahar tos.
Fiecare berar alege ce tip de zahar sa adauge berii lui. Adaosul de zahar se foloseste in general pentru fabricarea berii din kit-uri, deoarece cu cantitatea de zaharuri din mustul deshidratat (mustul de bere deshidratat este continutul kit-ului) nu se poate obtine cantitatea de alcool prescrisa de reteta. Asadar, acest adaos de zahar (zaharuri) ajuta berea sa aiba o cantitate de alcool egala cu cea prevazuta in reteta.
La fabricarea berii din malt (ALL GRAIN), cantitatea de zaharuri este obtinuta din malt, asadar nu mai este nevoie de adaos de zaharuri.
Prin fermentatie, toata cantitatea de zaharuri continuta de un must de bere este transformata in alcool. Deci, nicio bere nu contine zahar (in afara celor care contin zaharuri nefermentabile), nici cea fabricata acasa nici cea cumparata din comert.
Am auzit si eu de berari care folosesc miere in procesul de fabricare - de fapt sunt chiar retete de bere care prevad folosirea mierii in loc de zahar. Deci, mierea se poate folosi insa, trebuie vazut in ce masura mierea afecteaza gustul final al berii.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde Mike » Vin Mar 18, 2011 4:31 am

Buna.

Mierea poate fi folosita (din cat am citit) dar face o bere mai sec. Aceasta pagina explica situatia (dar e in engleza):

http://www.honeyflowfarm.com/beerbrewing.php#properties
Good grapes make good wine. Good brewers make good beer.
Mike
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Dec 01, 2010 6:20 am

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde bere.bere.bere » Vin Mar 18, 2011 9:48 am

Multumesc de raspunsuri.

Da, ma refeream la zaharul alb cand spuneam ca este un aliment foarte nociv.
Despre zaharul candel nu am gasit inca informatii relevante.

Am citit si link-ul de la Mike.
Concluzia ar fi, pentru mine cel putin, ca e de incercat cu siguranta.
Poate nu de la primul kit, dar merge experimentat.
bere.bere.bere
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Mar 17, 2011 11:18 am

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde drinking » Mar Apr 19, 2011 7:54 pm

Poti sa folosesti zahar brut , se gaseste la supermarket
chiar si ambalat la pliculete , dar acestea au 4, 6g nu 5 g cat scrie pe ele.
drinking
 
Mesaje: 40
Membru din: Dum Noi 07, 2010 10:22 am

Re: Ce tip de zahar folosim?

Mesajde Fispas » Lun Mar 04, 2013 7:26 pm

Vad ca aici se discuta despre berea puternic alcoolizata. Eu vreau sa incerc invers, dar sa mai intreb inainte de a ma apuca de treaba. Ce ziceti? Daca pun zahar pe jumatate, iese bere sau suc de hamei? :D
Vreau sa obtin o bere pt la vara, sa o beau usor si sa beau multa fara sa ma imbat, dar sa aiba gust de bere. Nu vreau sa pun mai multa apa deoarece contributia maltului si a hameiului la gustul final va fi diminuata proportional, doar alcoolul sa fie mai putin.
Multumesc de indicatii! Daca aveti ;)
Fispas
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Feb 14, 2013 9:53 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron