[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Supapa evacuare - intrebare

Supapa evacuare - intrebare

Re: Supapa evacuare - intrebare

Mesajde ispasandrei » Lun Mar 21, 2011 10:25 am

am si eu o intrebare legata de supapa: ieri seara am pus berea in galeata si azi a inceput sa iasa un pic de spuma pe supapa si iese apa cu spuma de sub capac. este prima oara cand mi se intampla. este vreun motiv anume? sa-l las asa mai departe?
ispasandrei
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Mar 21, 2011 10:23 am

Re: Supapa evacuare - intrebare

Mesajde Laur » Lun Mar 21, 2011 2:23 pm

Atata timp cat spuma nu impiedica iesirea CO2-ului, nu este nicio problema. La finalul fermentatiei, supapa se lasa la inmuiat si apoi se spala.
Iesirea spumei prin supapa se datoreaza fermentatiei prea puternice care apare la inceputul procesului de fermentare.
Mi s-a intamplat si mie de vreo 2 ori insa fara urmari grave.
Daca se intampla sa iasa si apa din supapa, sa nu uiti sa o completezi, pentru a avea acea delimitare intre mediul din interiorul recipientului de fermentat si mediul exterior.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Supapa evacuare - intrebare

Mesajde ispasandrei » Lun Mar 21, 2011 4:36 pm

mersi mult pentru raspuns.
am complectat apa de 2 ori pentru ca a iesit.
cred ca mi-am dat seama care e problema: este un pic cam cald la mine in casa si berea avea 24-25 de grade. acum am lasat geamul deschis si sper ca se mai raceste. crezi ca exista pericolul sa nu iasa cum trebuie?

multumesc inca o data :)
ispasandrei
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Mar 21, 2011 10:23 am

Re: Supapa evacuare - intrebare

Mesajde Laur » Lun Mar 21, 2011 4:47 pm

Nu, daca fermenteaza in intervalul 18-25 grade, berea nu sufera vreo modificare a gustului.
Cu cat temperatura este mai mare, cu atat perioada de fermentare este mai scurta (si evident ca se produce cu o putere mai mare) iar cu cat temperatura este mai joasa, cu atat perioada de fermentare este mai indelungata.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron