Am fost intrebat de mai multe persoane daca pot face 2 kit-uri la o singura tura. Teoretic, exista kit-uri ce se pot fabrica "la dublu". Spun teoretic deoarece daca va ganditi sa faceti o sharja dubla de bere (doua kit-uri) trebuie sa aveti in vedere ca trebuie sa va ramana un spatiu in recipientul de fermentare pentru spuma de drojdie ce se formeaza in timpul fermentarii (daca nu lasati acest spatiu, exista riscul sa iasa drojdie prin supapa de evacuare dioxid de carbon).
Revenind la subiect, am raspuns ca se pot face 2 kit-uri intr-o singura etapa.
Apoi am incercat si eu, de doua ori cu kit-uri TRIPLE. Prima oara mi-a iesit cu multa drojdie - am spus ca am tulburat eu drojdia. Dar am mai incercat si a doua oara si mi s-a intamplat la fel, adica in etapa a doua de fermentare a fost multa drojdie in suspensie.
Acum pot afirma ca teoretic se pot face doua kit-uri la o singura tura dar, eu nu recomand, si asta din cauza cantitatii mari de drojdie aflata in suspensie in bere la trecerea ei in sticle. Daca nu va deranjeaza prea mult cantitatea de drojdie ce se sedimenteaza pe fundul sticlei in etapa a doua de fermentare, puteti incerca sa fabricati bere din doua kit-uri simultan.