Salutări dragilor,
Azi, după două săptămâni la fermentare am tras berea la sticle de 2 litri (n-am avut altceva). Fiecare sticlă a primit 20g zahăr pentru carbonare, după ce am dizolvat 200g zahăr în 500ml apă plată. Repartizarea a fost precisă.
Nu am făcut niciodata o carbonare corectă, aşa că vă întreb pe voi, cât durează? Aş vrea dup-aceea să o trag în alte sticle că ar fi imposibil de turnat în pahar fără să se tulbure drojdia de pe fund. Cu ocazia asta aş face şi o tratare cu gelatină.
Nu prea sunt mulţumit de fermentabilitate. Pentru dry beer trebuia o temperatură de zaharificare mai scăzută. M-am luat după filmuleţele de pe youtube şi am greşit cu 66*C. Cred că cel mai bine ar fi să las la 60 de grade toată noaptea şi obligatoriu cu preparate enzimatice, poate şi altă drojdie. Drojdia de bere nu este pentru ce vreau eu. E gândită tocmai să lase zaharuri reziduale. Ce ziceţi de sake yeast?
Când am tras-o la sticle mi-a răspândit un parfum de hamei şi coriandru în toată casa. E foarte parfumată dar cam amară. Sper să se mai ducă din amăreală.
Pentru experienţă e bună dar vreau să trec la o scară mai mare. Unul din motivele pentru care descriu atât de detaliat tot ce fac este tocmai ca să ţin minte experienţele anterioare care să-mi ajute să devin şi mai bun în homebrewing.
Cea din tura trecută e pe terminate dar parcă acum e mai bună ca oricând. Parcă şi-a mai sporit tăria şi s-a mai maturat, a făcut şi puţină carbonare, foarte puţină.
Lucrul pe care îl regret cel mai tare este că se termină