Samogon, am vazut tarziu raspunsul tau.
Îţi pot împrumuta eu capacul dacă vrei, este tot oală de 50 cu 45 diametru, numai că-i albă. Sper că nu te deranjează dacă nu se asortează la culoarea oalei tale, nu?
Nu ma deranjeaza ci apreciez gestul. Eventual il dau la o parte cand fac pozele
. Sambata e zi de imbuteliere deci probabil pe 2 iulie o sa fac urmatoarea bere. Te anunt prin pm cu cateva zile inainte sa stabilim cum ne vedem.
Pauza la 60 ar trebui să-ţi crească fermentabilitatea.
Probabil asa a s-a si intamplat. Acum cateva zile am masurat densitatea: 1.008 si inca facea bule.
În legătură cu fineţea cu care macini, nu ştiu ce metode de filtrare/clătire foloseşti. Cum am spus, eu fac cu pânza şi n-am probleme, nu se înfundă, nu-mi intră făină în must, dar la tine poate e altceva. N-am lucrat niciodată cu metoda clasică. Totuşi încearcă batch-ul următor să dai de două ori prin moară sau să o reglezi cumva.
Folosesc un sistem de filtrare cu fante taiate perpendicular cu teava de cupru. Momentan nu mi-am cumparat o moara, am imprumutat-o pe-a lui Laurentiu. Eu stiam ca moara se regleaza astfel incat maltul sa nu fie prea fin. Adica sa nu iasa faina ci bobul sa fie doar spart in jumatate. Nu mai stiu unde am citit asta, posibil sa nu fie cum cred eu. Ma gandesc acum ca intrucat clatirea a durat destul de mult e posibil ca temperatura terciului sa fi scazut sub 75 de grade. Eu am masurat doar temperatura apei pe care o adaugam, nu si cea a terciului.
Cu aragazul trebuie să ai totuşi grijă, azi discutam cu Laur. Tăbliţa trebui puţin ridicată cât să aibă unpic de spaţiu jos. Dacă ridici prea mult rişti să-ţi iasă gaze pe dedesupt, să ţi se stingă sau cine ştie ce.
Aragazul proprietarului apartamentului unde locuiesc e destul de prost. Probabil l-a cumparat pe cel mai ieftin. Nu are posibilitatea de a regla nimic. Atasez mai jos niste poze.
Ramasasem dator cu pozele cu rugina acumulata in jurul gaurilor oalei. Era foarte putina si se pare ca nu mai e. A ajuns in bere
- Smaltul sarit in jurul gaurilor date in oala.
- 200620111580.jpg (196.77 KiB) Vizualizat de 20371 ori
- Fixarea termometrului cu bimetal si a robinetului.
- 200620111584.jpg (191.76 KiB) Vizualizat de 20371 ori
- Partea din exterior.
- 200620111578.jpg (165.92 KiB) Vizualizat de 20371 ori
- Elementul de filtrare. Il folosesc cu fantele in jos.
- 200620111585.jpg (175.14 KiB) Vizualizat de 20371 ori
- Ochiul de la aragaz fara arzator.
- 200620111577.jpg (238.75 KiB) Vizualizat de 20371 ori