[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - McBeaver Scotch Ale

All Grain - McBeaver Scotch Ale

All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Laur » Lun Mar 28, 2011 11:57 am

Alcool: 8,5% ABV
EBU: 43
EBC: 70
Densitate initiala: 1.082

Malt Pale Ale - 5 kg
Malt Amber 50 EBC - 0,3 kg
Malt Cara Crystal 120 EBC - 0,3 kg
Malt Chocolate 800 EBC - 0,15 kg (ca inlocuitor se poate folosi WEYERMANN CARAFA)
Malt Wheat 3 EBC - 0,3 kg
Hamei East Kent Goldings - 100 gr
Drojdie SAFBREW T-58 11,5 gr - 1 plic

Cantitate apa pentru MASH: 21 litri
Temperatura initiala a apei pentru MASH: 73 grade Celsius
(temperatura maltului a fost de 25,5 grade Celsius).
Dupa ce se adauga maltul zdrobit in apa, temperatura se mentine timp de 75 min la 68 grade Celsius.
Dupa aceea se ridica temperatura (cu circa 1 grad Celsius per minut) la 78 grade si se mentine la aceasta 5 minute.
Apoi se filtreaza si se efectueaza clatirea maltului (SPARGING) cu circa 18 litri de apa la 75 grade Celsius (MASH OUT).
Timp de fierbere: 90 minute
Toata cantitatea de hamei se pune la inceputul fierberii.
Se poate adauga ca si experimentare, diferite ierburi aromatice (coriandru seminte, coaja de protocala, ghimbir, lemn dulce sau ienupar) cu 15 minute inainte de terminarea fierberii. Cantitatea maxima de ierburi: 5 gr/ 20 litri de bere/sortiment de ierburi aromatice.
Temperatura de fermentare optima: 20 - 25 grade Celsius.
Cantitatea de zahar pentru fermentarea secundara: 7,5 gr/litru de bere.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde montego » Lun Mar 28, 2011 12:15 pm

Cum ai facut filtrarea si sparging-ul?
Care a fost cantitatea de must dupa mash si sparging?
montego
 
Mesaje: 29
Membru din: Lun Noi 01, 2010 5:40 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Laur » Lun Mar 28, 2011 12:35 pm

Scuze, am uitat sa trec cantitatea de must pus la fiert: 25 litri.
Echipamentul meu nu imi permite sa am la fiert o cantitate mai mare de 25 litri de must.
Au iesit la final 19 litri de bere, cu o Densitate Initiala de 1.070.
Filtrarea am facut-o cu recipientul de filtrare prevazut cu un sistem de tevi si coturi de cupru, prezentat aici viewtopic.php?f=29&t=5258&p=5396#p5396
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Laur » Lun Mar 28, 2011 4:27 pm

Aici sunt niste poze din timpul fabricatiei, sa vedeti ce culoare are berea......o culoare deosebita.
2011-03-27 10.36.12.jpg
SPARGING Schema
2011-03-27 10.36.12.jpg (78.3 KiB) Vizualizat de 79523 ori

2011-03-27 10.35.26.jpg
Must de bere dupa SPARGING
2011-03-27 10.35.26.jpg (59.9 KiB) Vizualizat de 79523 ori

2011-03-27 13.46.12.jpg
Racirea mustului cu COUNTERFLOW
2011-03-27 13.46.12.jpg (82.83 KiB) Vizualizat de 79523 ori

2011-03-27 13.45.23.jpg
Dupa racire
2011-03-27 13.45.23.jpg (81.67 KiB) Vizualizat de 79523 ori

2011-03-27 13.45.55.jpg
Culoare deosebit de frumoasa dupa racirea mustului
2011-03-27 13.45.55.jpg (64.26 KiB) Vizualizat de 79523 ori
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde romanalex1 » Mar Mar 29, 2011 8:12 am

Incearca wyeast 1728 scottish ale yeast, In primul rand foarte bun dupa mine am facut mai mult citeva scotch ales, si in plus fermenteaza rece pina la 13 grade (eu il foloseam cand sa face frig toama sau inceput primavara). Gust excelent pentru scotch
romanalex1
 
Mesaje: 50
Membru din: Mie Ian 19, 2011 8:35 am

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Laur » Mar Mar 29, 2011 8:55 am

Reteta este sosita cu un kit de malt BROUWLAND care includea aceasta drojdie.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Samogon » Sâm Aug 20, 2011 7:25 am

Am făcut şi eu reţeta cu mici abateri. Mi-au ieşit 28 litri de must nefiert cu densitatea 1.06, un randament foarte bun. Acum fermentează frenetic.
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Praiser » Mar Mai 21, 2013 7:10 pm

Laur scrie:Timp de fierbere: 90 minute
To


Salutare,

Ca si novice te intreb, dupa toate celelalte procese, se mai fierbe 90 minute?

Multumesc.
Praiser
 
Mesaje: 8
Membru din: Lun Mai 06, 2013 6:38 pm

Re: All Grain - McBeaver Scotch Ale

Mesajde Laur » Mar Mai 21, 2013 9:08 pm

Da, dupa ce se obtine mustul de bere nefiert, acesta se fierbe timp de 90 minute (in acest caz).
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron