de Laur » Mie Aug 31, 2011 9:52 am
Salutare Tavi,
Din pacate, nu iti dau tocmai un raspuns convenabil. Odata deschisa cutia de tabla, producatorul recomanda folosirea intregului must deshidratat. Asta din mai multe motive: mustul se oxideaza, poate capata miros, si mai ales se poate infesta cu bacterii.
Nici noi nu recomandam folosirea partiala a mustului de bere din cadrul kit-ului. Daca recipientul tau are 15 litri, cantitatea maxima de must ce poate fi fermentata este de 10-11 litri (in cazul in care depasesti aceasta cantitate, exista riscul ca spuma rezultata in urma fermentatiei sa iti iasa prin supapa de evacuare si sa o infunde iar pana la explozia capacului nu mai este decat un singur pas) caz in care poti folosi toata cantitatea de must deshidratat din cutie insa nu mai adaugi deloc zahar. Astfel vei obtine o bere similara ca si cantitate de alcool cu cea care este specificata in reteta insa doar 10-11 litri de bere.
Daca totusi vrei sa incerci sa folosesti jumatate din cantitatea de must, iti recomandam sa incerci sa il sigilezi bine cu o punga ZIPLOCK sau ceva similar si sa depozitezi kit-ul cu continutul ramas in frigider.
Recomandarea noastra este sa iti procuri un recipient de 30 litri intr-un viitor apropiat - avand un recipient mai mare poti fabrica cantitati mai mici de bere insa invers este practic imposibil (avand un recipient mic nu poti fabrica o cantitate mai mare de bere).
Spor la berarit.