Salutare,
Astazi este din nou brewing day. Aveam granele zdrobite de aseara si astazi, m-am trezit devreme si am dat drumul la fabricare.
Lasand asta la o parte, sa va spun despre reteta. Reteta este de pe http://www.hopville.com, cred ca Mircea mi-a trimis-o mai demult.
Avand in vedere ca am facut de cateva ori Dunkelweizen-ul prezentat anterior, m-am gandit ca, daca tot mai am ceva drojdie lichida 3068 de la Wyeast, sa fac un Dunkel insa dupa o alta reteta.
Iata ingredientele:
- malt WHEAT - 2,1 kg
- malt PALE - 1,5 kg
- malt MUNICH - 0,5 kg
- malt VIENNA - 0,5 kg
- malt SPECIAL B - 0,25 kg
- malt CARAFA - 0,12 kg
- hamei TETTNANGER - 25 gr (60 minute).
Schema MASH:
- PROTEIN REST - 53 grade Celsius - 20 min
- SACCHRIFICATION - 67,7 grade Celsius - 60 min.
Apa de MASH a fost 15 litri, la o temperatura de 57 grade Celsius (temperatura granelor a fost de 25,4 grade) - aici isi calculeaza fiecare temperatura pentru STRIKE in functie de temperatura granelor.
Pentru SPARGING am folosit 23 litri din care am folosit circa 21,5 litri si au rezultat 29 litri de must nefiert.
Fierberea dureaza 75 min.
Nu pot sa va spun cat must racit am obtinut deoarece in timp ce scriu, mustul mai are vreo 40 min de fiert. Ma astept sa obtin circa 24 litri de must fiert si racit.