[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - Un alt Dunkel Weizen

All Grain - Un alt Dunkel Weizen

All Grain - Un alt Dunkel Weizen

Mesajde Laur » Dum Sep 25, 2011 9:34 am

Salutare,

Astazi este din nou brewing day. Aveam granele zdrobite de aseara si astazi, m-am trezit devreme si am dat drumul la fabricare.
Lasand asta la o parte, sa va spun despre reteta. Reteta este de pe http://www.hopville.com, cred ca Mircea mi-a trimis-o mai demult.
Avand in vedere ca am facut de cateva ori Dunkelweizen-ul prezentat anterior, m-am gandit ca, daca tot mai am ceva drojdie lichida 3068 de la Wyeast, sa fac un Dunkel insa dupa o alta reteta.
Iata ingredientele:
- malt WHEAT - 2,1 kg
- malt PALE - 1,5 kg
- malt MUNICH - 0,5 kg
- malt VIENNA - 0,5 kg
- malt SPECIAL B - 0,25 kg
- malt CARAFA - 0,12 kg
- hamei TETTNANGER - 25 gr (60 minute).

Schema MASH:
- PROTEIN REST - 53 grade Celsius - 20 min
- SACCHRIFICATION - 67,7 grade Celsius - 60 min.

Apa de MASH a fost 15 litri, la o temperatura de 57 grade Celsius (temperatura granelor a fost de 25,4 grade) - aici isi calculeaza fiecare temperatura pentru STRIKE in functie de temperatura granelor.
Pentru SPARGING am folosit 23 litri din care am folosit circa 21,5 litri si au rezultat 29 litri de must nefiert.
Fierberea dureaza 75 min.
Nu pot sa va spun cat must racit am obtinut deoarece in timp ce scriu, mustul mai are vreo 40 min de fiert. Ma astept sa obtin circa 24 litri de must fiert si racit.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - Un alt Dunkel Weizen

Mesajde Laur » Dum Sep 25, 2011 3:37 pm

Am racit mustul si am obtinut exact cat ma asteptam: 24 litri de must racit.
Am aerat cu ajutorul unui aerator de acvariu timp de 15 minute apoi am adaugat drojdia.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - Un alt Dunkel Weizen

Mesajde domnu_mircea » Mar Dec 13, 2011 10:05 pm

Am încercat și eu rețeta în weekend.

Pe lângă ingredientele specificate am adăugat 400 de grame de malț biscuit (îmi place gustul de pâine în wheat și sunt curios dacă ajută) și, în lipsă de altceva, am folosit Saaz în loc de Tettnanger.

Asta e berea pe care mi-ai dat-o la întâlnirea din noiembrie?
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: All Grain - Un alt Dunkel Weizen

Mesajde Laur » Mie Dec 14, 2011 7:22 am

Da, asta este reteta.
Sper sa imi fac timp sa mai fac inca un batch anul acesta.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron