Salutare!
Am făcut și eu în acest weekend prima încercare de all grain și am ales o rețetă de clonă după o bere apreciată de mine și de soție.
Cantitățile folosite:
2kg malț pale ale
2kg malț grâu
0,1kg malț Munich
17g hamei Saaz
Mashing-ul l-am făcut 90min la 65-66C cu aprox. 15l apă.
După fierbere am obținut 17 l must cu OG 1052.
Pentru fermentare am folosit un plic de drojdie dintr-un kit Brewferm. Drojdia am rehidratat-o în apă călduță, și apoi am turnat-o peste mustul care era la o temp de 23 C.
Vasul de fermentare l-am lăsat un balcon. În cîteva ore a început fermentația, dar după o noapte temperatura mustului a scăzut la 17...18C
După 2 zile și jumătate de cînd am pus-o la fermentat pare că s-a oprit din fermentație, ceea ce mi se pare cam repede. Să fi afectat variația de temperatură de la zi la noapte de 3...4 C activitatea drojdiei?!!
Am gust at din bere și este acidulată încă, dar nu mai este dulce...
Să deschid capacul și să o mai agit ca să se oxigeneze?