Salutare!
Iată încă o rețetă încercată de mine:
Malțurile componente:
1. Vienna 2,3kg
2. Wheat 1,9kg
3. CaraMunich 0,17kg
4. CaraRed 0,17kg
Program mash: 30 min/50*C ---> 30min/66*C ---> 10min/70*C ---> 5min/77*C
Apă mash: 12l
Spălare cu 19l apă la 77*C
Fierbere 60min cu 10g Hallertau Perle 7,3AA (aprox. 2,5HBU)
Fierbere încă 5min cu 10g Saaz 2,9AA - pentru aromă
Am obținut aprox. 20l must în vasul de fermentare.
O.G. 1.044
Drojdie Wyeast 3068 cu mustul la 21*C
Fermentarea primară a durat 10zile la temp de 22 - 23*C.
F.G. 1.012
Pentru fermentarea secundară am adăugat 140g zahăr.
Rezultate:
- buchet discret de hamei. la următoarea am să încerc un dryhoping;
- slab alcoolizată; probabil se impune o cantitate mai mică de apă de spălare;
- dupe ce o bei rămîne un gust ușor amărui;
- culoare maro deschis;
Nu am făcut poze în timpul preparării dar am să pun o poză cu rezultatul.
Spor la berărit!