Am făcut-o pe 19.02 iar acum pare a fi gata de îmbuteliat.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 35,15 l
Post Boil Volume: 25,53 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 24,00 l
Estimated OG: 1,098 SG
Estimated Color: 52,3 EBC
Estimated IBU: 25,4 IBUs
Estimated ABV: 11,8 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
5,00 kg Pale Malt
3,00 kg Abbey
1,00 kg Candy Syrup
1,00 kg Honey
0,30 kg Cara-Pils
0,30 kg Special B
0,05 kg Carafa II
50 g Styrian Goldings [4,90 %] Boil 90 min - 21,4 IBUs
10 g Styrian Goldings [4,90 %] Boil 15,0 min - 2,3 IBUs
10 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] Boil 15,0 min - 1,7 IBUs
7 g Licorice Boil 15,0 min
5 g Coriandru Boil 15,0 min
Drojdie Belgian Ardennes (Wyeast Labs #3522).
Am folosit slurry de la un dubbel anterior (fix un borcan de 400g care a stat o săptămână în frigider) plus drojdia de la un starter de 1,5L.
Mash Schedule
----------------------------
Saccharification 67 -> 64 C 1,5h
Mash Out 75 C 15 min
Am măcinat folosind moara Corona de axul căreia am atașat o bormașină. Am folosit metoda BIAB și am împărțit malțul în doi saci.
Am aerat bine înainte de a adăuga drojdia și încă o dată dupa aproximativ 8 ore.
În primele două zile am lăsat temperatura să crească de la 16C la 22C iar în zilele următoare am menținut-o la 25-27C.
De două zile nu mai dă semne de viață iar densitatea este 1.010. Fix cât a estimat beersmith. Am băut berea din cilindrul de măsurare și mi se pare cea mai bună bere din câte am făcut.
Abia aștept s-o beau. La vară...