[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Heineken-ul meu

Heineken-ul meu

Heineken-ul meu

Mesajde Kahuna » Dum Mar 18, 2012 1:04 pm

A venit primavara, iar odată cu ea și o idee de proiect pentru mine și câțiva prieteni. Ne-am hotărât să dăm o petrecere în care să servim doar bere făcută de noi, așa că trebuie să ne apucăm de treabă. Problema este că nici unul dintre noi nu are ustensilele sau experiența necesară, așa că aș vrea să apelez la cunoștințele voastre, dacă aveți amabilitatea.

Vrem să facem o copie a Heineken-ului, adică o bere lager. De ce ustensile avem nevoie pentru a face așa ceva? Vreau ca totul să fie făcut ca la carte, fară jumătăți de măsură, adică fără kit-uri, astfel încât succesul(sau eșecul) să ne fie atribuit în totalitate.

Aștept cu nerăbdare răspunsurile voastre. O zi minunată!
Kahuna
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Mar 18, 2012 11:51 am

Re: Heineken-ul meu

Mesajde Laur » Mar Mar 20, 2012 9:34 pm

Avand in vedere ca nimeni nu s-a inscris la cuvant, imi permit sa fac eu primele "replici".
O bere identica cu Heineken nu cred ca puteti face din prima incercare. Dupa parerea mea, nici nu merita incercat sa faci o bere pe care o poti gasi la magazin. Dar, daca vreti voi..... Eu unul ma orientez sa fac beri pe care nu le pot gasi in vreun hypermarket sau pub.
Avand in vedere ca doriti sa faceti o bere din grane (ALL GRAIN) si nu aveti niciun echipament pentru fabricare, cred ca este aproape imposibil sa duceti la bun sfarsit dorinta voastra. Nu trebuie neaparat sa aveti toate elementele componente ale unui echipament complet insa sunt anumite componente fara de care nu se poate fabrica bere ALL GRAIN. Asa ca, va trebui sa investiti ceva bani in echipamente.
Berarii amatori de pe acest site folosesc doua tehnici ALL GRAIN: metoda clasica de MASH+FILTRARE+CLATIRE sau metoda BIAB (Brew In A Bag). Fiecare dintre cele doua metode are avantajele si dezavantajele ei. Evident, este vorba si despre costul echipamentului folosit.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Heineken-ul meu

Mesajde Kahuna » Mie Mar 21, 2012 6:59 am

Am zis "Heineken-ul meu", nu neapărat pentru că vreau să fac o bere identică, ci pentru că asta beau eu de obicei, iar dacă aș înlocui-o, atunci berea produsă de mine ar deveni "Noul Heineken". Vreau o bere în genul ăla, dar nu sunt naiv să cred c-aș putea să produc în garaj ceva ce ei fac într-o fabrică. Am întrebat aici tocmai pentru că vrem să ne interesăm de ce echipament avem nevoie pentru o bere ALL GRAIN, să știm ce trebuie să punem pe o eventuală lista de achiziții.
Kahuna
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Mar 18, 2012 11:51 am

Re: Heineken-ul meu

Mesajde caiafa » Mie Mar 21, 2012 12:37 pm

Poţi să produci fără probleme o bere de calitate comercială acasă. Desigur, e problematic să faci ceva asemănător cu Heineken, nu pentru că ar fi o bere excepţională, ci pentru că tipul acesta de bere necesită un pic mai multă atenţie decât altele.
(producătorii de bere fac tipul ăsta de bere doar pentru că este cea mai ieftină şi nu prea are gust, deci o bea toată lumea).

Ca să începi, cel mai ieftin este să faci BIAB (mashing în sac de plasă) şi îţi trebuie: o oală de 50l (inox sau emailată), sacul pentru BIAB, săculeţi pentru hamei, moară de malţ (opţional - poţi să-l cumperi deja măcinat), densimentru, găleată de fermentaţie (x2 sau damigene), soluţie de igienizat, autosifon, termometru, perie de sticle, capace, capsator de sticle. Cam asta e tot.

Te costă undeva la 1.000 de lei chestiile de mai sus. Desigur, după ce începi să faci o să-ţi doreşti mai multe chestii, aşa că investiţia o să crească semnificativ.

Ar fi bine să citeşti şi o carte despre brewing sau să citeşti forumurile de profil.
caiafa
 
Mesaje: 51
Membru din: Sâm Apr 02, 2011 2:34 am


Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron