Salut
sunt nou pe aici, dar am trecut deja prin prima incercare - am luat kitul (english Stout), am pus la fermentat, am asteptat - nu incepea sa fermenteze.Motivul - la sugestia celui unde am procedat la actiune am lasat recipientul in loc unde erau cam 18 grade. dupa ce am mutat la 24 grade, a inceput fermentarea.la 7 zile tragem in sticle, punem zaharel, sigilam - sticle de plastic de 1,5 l. Acum, dupa 4 zile de la pus in sticle am observat ca au devenit tari, semn ca se amana CO2 !!! mai avem de asteptat ceva-ceva !!! Va tin la curent.
Intre timo ma pregatesc sa pun in sticle setul doi - ori facem ceva serios, ori nu!!! Al doilea este Irish Stout (ambele sunt kituri de bere neagra ). La asta am pus ceva mai mult zahar, la recomandarea cuiva care face de mult acelasi lucru. Desear atragem in sticle si asteptam.
Primul kit am gustat - nu m-am putut abtine - si in afara de lipsa CO2 restul se potrivea cu ce ar trebui sa fie.
Acum s avedem cam pe 5-6 Mai rezultatul (daca rezist pana atunci si nu dau cep la o sticla).
Spor la berarit!!