[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde quentin » Mar Oct 16, 2012 5:36 pm

Salutare tuturor,

La inceputul lunii am achizitionat un kit de bere deluxe cu Brewferm Pils.
Pe data de 03 oct 2012, am preparat bere conform retelei/manualului si am pus-o in recipientul de fermentatie intr-un loc ferit de soare si cu o temperatura constanta de 22-23 grade. Dupa 7 zile fermentatia s-a oprit (nu stiu exact cand pentru ca am fost plecat in aceasta perioada), si am zis ca e timpul sa masor cu densimetru berea.

De pe data de 10 oct si pana in prezent, berea are in mod constat o densitate de 1002. Nu stiu ce inseamna asta si ce ar trebui sa ii mai fac ? am consumat cam 1 l de bere cu masuratorile. Miroase a bere si are culoarea unei beri weiss, dar...e marea moarta.

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ? Este berea compromisa ?

Multumesc anticipat de sfaturi !
quentin
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Oct 16, 2012 5:30 pm

Re: Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde leo » Mie Oct 17, 2012 1:25 pm

Pai daca ai densitatea de 1.002 atunci e timpul s-o bagi la sticle cu cantitatea de zahar recomandata de producator.Lasi sticlele 4-5 zile la cald pentru a doua fermentatie si dupa aceea la maturat la rece minim o luna dar poti face o degustare si dupa 2 saptamani.Asta e procedura la toate kiturile de bere.
Eu tot la primul kit de bere sunt si astept sa termine de fermentat minim 10 zile.
Din curiozitate cata apa ai pus la acel kit ca densitatea finala e prea mica?
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde quentin » Mie Oct 17, 2012 1:58 pm

Producatorul recomandase sa o pun la a doua fermentatie (sticle) cand densitatea ajunge la 1008 sau 1010. Am folosit reteta de Pils pentru 20 L de bere, adica: 1L apa cand am clatiti cutia, 2L cu apa in care am topit 1kg zahar si am completat pana la marcajul de 20L de pe recipient.
quentin
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Oct 16, 2012 5:30 pm

Re: Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde leo » Mie Oct 17, 2012 2:49 pm

1002 la 24 de grade inseamna aproape 1005 la 20 grade,asa ca esti pe aproape de valorile producatorului.Mai rau este sa nu fermenteze complet si sa obtii o bere dulceaga si prea slaba.
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde quentin » Joi Oct 18, 2012 7:15 am

Am uitat sa preizz a am masurat densitatea la 20 de grade. Am scos afara mostra de masurat si cu un termometru am asteptat sa ajunga la 20 C.

Cred ca voi continua procesul, macar sa vad ca a iesit. Nu as imbutelia-o toata pentru ca nu cred ca e ok.
quentin
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Oct 16, 2012 5:30 pm

Re: Prima bere: fermentatie oprita, densitate 1002

Mesajde bionut » Mie Oct 31, 2012 2:06 pm

quentin scrie:Am uitat sa preizz a am masurat densitatea la 20 de grade. Am scos afara mostra de masurat si cu un termometru am asteptat sa ajunga la 20 C.

Cred ca voi continua procesul, macar sa vad ca a iesit. Nu as imbutelia-o toata pentru ca nu cred ca e ok.

Salut!
NU iti recomand sa arunci bere pe motiv ca nu crezi ca e OK! Daca se dovedeste stricata poti sa o arunci peste o luna de stat in sticle, nu inainte sa imbuteliezi. Daca are gust de bere si miroase a bere inseamna ca e buna. E ciudata pentru ca nu are CO2 aproape deloc. Trebuie sa transferi bere in recipientul de amestecare si sa pui 7-8 grame de zahar pentru fiecare litru de bere (pentru 20 litri de bere trebuie sa pui vreo 160 grame de zahar) dupa care imbuteliezi si astepti cel putin 2-3 saptamani.
Bafta, si sper ca nu ai aruncat bunatate de bere :)
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron