[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - prima bere...echipamente diy

prima bere...echipamente diy

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde clauss » Vin Noi 23, 2012 6:22 am

salutare, au trecut 20 de zile si fermentatia se apropie de sfirsit :D , am 2 intrebari: daca folosesc acest tip de sticle cu inchidere mecanica Imagine in care la origine a fost imbutiliata bere, tine la presiune? sau sa nu risc si sa folosesc clasicele dopuri coroana?..si a doua intrebare..sunt comvins ca multi dintre voi ati incercat sa va faceti propriile etichete personalizate 8-) , ce program ati folosit..sau cum pot sa-mi fac o eticheta...sau daca cineva poate sa-mi dea un model peja facut pe care sa-mi pun datele mele...nu stiu, ma poate ajuta cineva? salutari tuturor
clauss
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Oct 28, 2012 7:32 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde leo » Vin Noi 23, 2012 7:00 pm

Salut
Sticlele de genul acela cu flip top sunt cel mai comod de folosit. Eu folosesc sticlele de bere Grolsh si nu se pune problema ca nu fac fata odata ce erau umplute cu bere lager foarte carbonatata.Despre etichetare nu cred ca are rostul sa razui eticheta care arata foarte bine asa.Cauta pe net dupa "beer labels",gasesti o multime de siteuri cu asa ceva.
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde clauss » Joi Noi 29, 2012 12:24 pm

salutare tuturor, o sa incep prin a multumi celor care mi-au raspuns cu idei si sfaturi si nu numai, pt ca mi-au fost de folos toate informatiile pe care le-am gasit rasfoind acest forum :D .in sfirsit dupa 3 saptamini berea mea a terminat de fermentat si a fost imbuteliata, va prezint mai jos citeva poze cu procesul de imbuteliere incepind cu spalatul sticlelor :mrgreen: , de ce cu spalatul? ...pai ca sa va prezint si inventiile mele :lol: (( daca nu am comandat echipamentele de pe site este in primul rind datorita faptului ca nu locuiesc in romania, iar costurile de expeditie a-r fi destul de mari), insa principalul motiv este pentru ca eu sunt un mare fan DIY , i-mi place sa fac totul cu miinile mele :D ...in primul rind am vazut ca spalatul sticlelor i-mi rapeste destul de mult timp asa ca am construit dintr-o veche stropitoare de gazon si doua carioci de la fiul meu clatitorul 1.0 :lol: , care in varianta 1.1 o sa se roteasca si o sa aiba si perie in partea opusa gaurilor...este un proiect in desfasurare :mrgreen: Imagine dupa care am construit si scurgatorul de sticle 1.0 probabil varianta finala :D Imagine Imagine Imagine totul cu sprijinul (aprobarea :mrgreen: ) sotiei Imagine , iar dupa imbuteliere eticheta bineinteles care deocamdata este doar o idee mai trebuie sa lucrez aici Imagine ; iar produsul final a fost frumos ambalat in cutii de carton si depozitat la temperatura ambianta in spatele unei perdeleImagine Imagine . desigur ca inainte de imbuteliere totul a fost clatit cu apa si metabisulfit: sticle , pilnie, capace etc...
acum urmeaza 2 intrebari: avind in vedere ca temperatura in locul in care sunt depozitate este de 17grade noaptea si 23 grade ziua este de ajuns pentru a doua faza de fermentatie sau trebuie sa le mut intr-o incapere mai calda?? iar a doua intrebare este mai delicata...vazind ca lucram aici cu bacterii (drojdia) exista riscul unor tulburari cu stomacul ?, eu nu am probleme, sunt antrenat :mrgreen: , dar daca fac cadou citeva sticle nu vreau sa creez o situatie neplacuta.. :oops: ...chiar ma gindeam la un procedeu de pasteurizare in cazul in care este necesar..ce parere aveti?
o zi buna tuturor :)
clauss
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Oct 28, 2012 7:32 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde leo » Joi Noi 29, 2012 7:23 pm

Pentru carbonatare merge in plaja de temperatura pe care o ai in depozit dar pentru maturare e totusi prea mare. Berea nu cred sa se strice, dar iti recomand sa bagi cateva sticle in frigider si sa verifici singur prin comparatie cum evolueaza maturarea la temperatura mai mare.La mine la 18 grade constant in balcon e clar ca gustul si aroma evolueaza pozitiv.In privinta activitatii drojdiei in stomac sa nu-ti faci probleme ,o bere buna nu are asemenea efecte.

Cateva sfaturi:
O bere reusita trebuie sa produca o spuma intensa care sa ramana ca o draperie pe pahar dupa ce o consumi iar drojdia trebuie sa fie gelatinizata in strat fin pe fundul sticlei. Aici sunt cateva poze cu un kit IPA Better Brew la care am adaugat doar 1 Kg de dextroza.Are 2 saptamani si jumatate de maturare si deja emana o aroma intensa si dulceaga de fructul pasiunii combinata cu o amareala fina delicioasa.
DSC_7339 [1024x768].JPG
DSC_7339 [1024x768].JPG (131.09 KiB) Vizualizat de 15157 ori

DSC_7329 [1024x768].JPG
DSC_7329 [1024x768].JPG (128.84 KiB) Vizualizat de 15157 ori

DSC_7334 [1024x768].JPG
DSC_7334 [1024x768].JPG (87.76 KiB) Vizualizat de 15157 ori
Ataşamente
DSC_7337 [1024x768].JPG
DSC_7337 [1024x768].JPG (162.54 KiB) Vizualizat de 15157 ori
Ultima oară modificat de leo pe Joi Noi 29, 2012 7:35 pm, modificat 1 dată în total.
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde indecis » Vin Dec 07, 2012 6:48 am

daca nu aveti alergie la drojdie, nu va feriti de ea, este o sursa excelenta de a va completa carentele de vitaminele din complexul B mai ales in perioada de iarna-primavara. Am adunat de-a lungul timpului cateva articole legate de drojdie, pe care le-am publicat pe blogul meu http://bericica.blogspot.ro/search?q=Drojdia+ si credeti-ma merita citite.

btw, felicitari pentru indemanare, in ce priveste supapa de evacuare, cred ca te puteai orienta catre magazinele de bricolaj (sau de specialitate) in zona de ustensile folosite la fabricarea si imbutelierea vinului, doar ca ai fi avut nevoie si de o garnitura de cauciuc ca sa etansezi continutul bidonului de contactul cu oxigenul si drojdiile din aer, desi daca stai in zona centrala a europei, bunicii din zona au avut grija sa omoare tot ce misca prin pamant si aer, spun asta ca am stat in ultimii 10ani cate 1-2-3luni in germania si nu am vazut urma de musca, tantar sau alte insecte sa nu mai vorbim de mucegaiuri (ciuperci din aer)...
Ultima oară modificat de indecis pe Vin Dec 07, 2012 7:24 am, modificat de 2 ori în total.
indecis
 
Mesaje: 5
Membru din: Dum Mar 20, 2011 8:30 am

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde clauss » Vin Dec 14, 2012 11:57 am

salut din nou, au trecut aproape 3 saptamini de la imbuteliat si a venit momentul degustarii :) , turnata in pahar arata exact ca a ta Leo, dar cred ca este mai buna :lol: , iar cu drojdia m-am lamurit citind blogul lui Indecis ;) intr-adevar, este deosebit de interesant, nu stiam ca are atitea benefici pentru sanatate. Ce sa va zic, sunt placut surprins de cit de buna a iesit :o , nu ma asteptam...este foarte acidulata , asa cu o prefer de fapt, foarte placuta la gust, asemanatoare cu berea "homemade" din magazine, cea care costa 3-5 euro sticla. iata citeva poze cu primele pahare :D Imagine Imagine Imagine Imagine , iar mai jos va arat si citeva dintre modelele de etichete pe care le-am facut, mai trebuie sa gasesc o hirtie de calitate buna, lucioasa, gen hirtia fotografica insa mai subtire pe care sa-mi imprim etichetele, nu neaparat pentru sticlele pe care o sa le consum eu, insa multe o sa mearga la prieteni, asa ca iata ce am facut :mrgreen: Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine la ultima eticheta palaria si mustata le-am adaugat in 2 minule cu paint :lol: :lol: :lol: , dar va garantez ca nu se observa la dimensiunea de pe eticheta :lol: .
luind in considerare succesul operatiuni "homemade beer 1.0" :lol: aseara am plecat intr-un oras vecin in care este deschis un magazin de profil si m-am intors acasa cu un nou kit de bere lager, Imagine, o punga de zahar pe care am cumparat-o la sfatul vinzatorului atotstiutor :ugeek: asa ca va intreb pe voi daca are ceva in plus fata de zaharul obisnuit Imagine si o punguta de drojdie, dealtfel singurul aspect pe care a-si vrea sa il schimb la berea mea, gustul de drojdie...nu este foarte pronuntat , insa se simte...iar cu aceasta drojdie destul de scumpa ...4 euro pliculetul Imagine vinzatorul m-a asigurat ca gustul drojdiei o sa fie aproape inexistent.
o zi buna tuturor si spor la berarit ;)
clauss
 
Mesaje: 8
Membru din: Dum Oct 28, 2012 7:32 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde leo » Dum Dec 16, 2012 9:53 am

Dextroza este recomandata in locul zaharului tos pentru ca este asimilata usor de drojdie si nu influenteaza gustul berii.Gustul acela de drojdie dispare complet dupa o luna si jumatate de maturare.Sunt kituri de bere care cer minim o luna de maturizare si altele cu concentratie mai mare de alcool care cer si 6 luni ca sa ajunga la aroma si gustul prezentat de producator.Un sfat este sa lasi mustul in fermentator chiar si o saptamana dupa ce a fermentat ca sa o imbuteliezi cu cat mai putine sedimente in suspensie. Acesta este si motivul pentru care berea se trece intr-un al doilea vas de fermentatie dar functioneaza si procedeul acesta.Cu cat in sticle raman sedimente mai putine si mai fine cu atat acestea se fixeaza mai bine pe fundul sticlei.Drojdia pe care ai cumparat-o este una care fermenteaza si la temperatura mai joasa, cu 2 plicuri, specifica pentru o bere lager.Daca ai conditii s-o ti la 11-15 grade si timp, pentru ca va fermenta incet si pe o perioada mai lunga,atunci in mod sigur vei obtine o bere cu o aroma mai pura.Daca nu, va fermenta tot ca o bere ale.
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: prima bere...echipamente diy

Mesajde liviu_razvan » Mar Apr 15, 2014 8:20 pm

salut, am nevoie de ajutorul vostru. am nevoie sa imi completati si mie acest chestionar despre BERE, imi trebuie la licenta. multumesc mult !
www.isondaje.ro/sondaj/315566578/
liviu_razvan
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Apr 15, 2014 8:12 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron