[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Prima bere home made

Prima bere home made

Prima bere home made

Mesajde calinv » Vin Feb 15, 2013 8:00 pm

Salutari,

Astazi a fost prima oara cand am preparat bere acasa. Am folosit un kit de bere Brewferm Pils. Totusi am o serie de intrebari dupa experienta pe care am avut-o (si am emotii cu privire la raspunsuri):

- Din pacate nu mi-e clar de ce se foloseste aceeasi cantitate din kit si pentru reteta de 20 de l, dar si pentru cea de 12 l (pe care am folosit-o). Oara am gresit punand tot pentru 12 l? Daca n-am gresit, care e diferenta calitativa intre cea de 12 l si cea de 20 de l in conditiile in care am folosit aceeasi cantitate de concentrat.
- E corect daca sunt fix 12 l (masurat pe recipientul primit din echipament) de "solutie"?
- Serpentinei i-am scos capacelul rosu dupa ce am terminat de adaugat toate cele. Fizic e normal, dar mi-ar placea o confirmare.
- Berea produsa ce termen de garantie are?
- De unde sunt sigur ca densitatea este cea corecta?


In concluzie, unele intrebari poate sunt mai putin destepte, dar mai bine le pun decat sa fac prostii :). Sper ca am aplicat reteta bine. Instructiunile din kit nu prea sunt destul de clare...


Multumesc.

O seara frumoasa,

Calin Voivozeanu


PS: Voi posta poze cu berea imediat ce e gata.
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: Prima bere home made

Mesajde calinv » Vin Feb 15, 2013 8:59 pm

Aaaa...si cate grame de zahar sa adaug in fiecare sticla de 500 de ml?


Multumesc,

Calin Voivozeanu
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: Prima bere home made

Mesajde Sfarshitorul » Lun Feb 18, 2013 10:15 am

Salutare,

Eu sunt un novice intr-ale beraritului, pana acum nu am facut decat doua sarje, dar o sa incerc sa-ti raspund cum pot la intrebari:
- din ce mi-am dat eu seama pana acum, important este raportul dintre cantitatile de apa, zahar si drojdie folosite. probabil ca pentru cantitatea de 20 de L cresc si cantitatile de zahar/drojdie necesare.
- atentie, cantitatea finala de bere (apa + extract de malt) este suma cantitatilor de apa din reteta plus cantitatea din kit.
- nu cred ca este o problema foarte mare daca ai scos capacelul, dar cred ca este bine sa fie pus pe durata fermentarii pentru a opri caderea impuritatilor in apa din serpentina. recipientul de fermentare trebuie sa fie cat mai bine izolat de exterior, drojdia este un organism foarte sensibil la "atacurile" din afara (mucegai, alte microorganisme etc)
- din cate am inteles, berea se face cu atat mai buna cu cat sta mai mult la maturat (luni de zile). fireste, in conditii optime (10-11 grade, ferita de lumina). cred ca e ok si dupa 12 luni. mai mult de atat nu vad de ce ar rezista nebauta:D
- la masurarea densitatii cu densimetrul trebuie sa te asiguri ca nu sunt bule de aer lipite de densimetru, care sa-l tina mai sus decat ar trebui sa stea in mod normal. pentru a evita acest lucru, se poate ridica usor de cateva ori densimetrul dupa ce a fost bagat prima oara in recipientul de masurare.

Repet, nu sunt nici eu prea experimentat, ii rog pe "veteranii" forumului sa ma corecteze daca am zis ceva gresit mai sus.

Bafta!
Beauty is in the eye of the beerholder
Sfarshitorul
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Mai 16, 2012 10:03 am

Re: Prima bere home made

Mesajde Laur » Lun Feb 18, 2013 2:13 pm

Pentru PILS de 12 litri, nu se mai adauga zaharuri in prima etapa de fermentare.
Pentru PILS de 20 litri, se mai adauga, pe langa mustul de bere deshidratat si cantitatea de apa aferenta (pana la 20 litri) si 1 kg de zaharuri.
Asta este singura diferenta.
Reteta specifica cantitatea de zahar care se adauga pentru toata cantitatea de bere obtinuta (ZAHAR 2).
Capacul rosu al supapei de evacuare are si rolul de a mentine un debit constant de iesire al CO2-ului, mai ales ca in primele zile de fermentare, se poate intampla ca fermentarea sa fie energica si cantitatea de CO2 evacuaa sa fie mare, fapt ce poate duce la aruncarea apei din supapa. Sfatul meu este sa il pui la loc, mai ales ca nu este etans.
Termenul de garantie al berii este de cativa ani, in functie de conditiile de pastrare precum si cantitatea de alcool. Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme in privinta acestui fapt.

Spor la berarit.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Prima bere home made

Mesajde calinv » Mie Feb 20, 2013 3:58 pm

Multumesc pentru raspunsuri.

Si legat de cat zahar se pune in fieacare sticla de 500 sau 300? Ma poate ajuta cineva? Nu este foarte clar pe reteta...

Multumesc,


Calin Voivozeanu
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: Prima bere home made

Mesajde Laur » Joi Feb 21, 2013 10:46 am

Reteta iti indica ce cantitate de zahara se adauga pentru o cantitate de bere rezultata: la 12 litri, adaugi 96 grame iar pentru 20 litri adaugi 160 grame.
In cazul tau, ai 12 litri de bere obtinuta si, adaugi 96 grame de zahar la toata cantitatea de bere. Daca ai recipientde amestecare, transferi berea din recipientul de fermentare in cel de amestecare si apoi adaugi toata cantitatea de zahar (dizolvata in prealabil in circa 300 ml de pa fierbinte). Daca nu ai recipient de amestecare, pui in fiecare sticla cantitatea de zahar ce o obtii prin impartirea cantitatii totale la nr de sticle estimat a se obtine (4 grame per sticla de 0,5 litri sau 2,66 grame per sticla de 0,33 litri).
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Prima bere home made

Mesajde calinv » Sâm Feb 23, 2013 4:53 pm

Multumesc.
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: Prima bere home made

Mesajde calinv » Mar Feb 26, 2013 6:57 am

Aseara s-au implinit fix 10 zile de fermentatie (exact cum este precizat in instructiuni). Am folosit un cantar de prajituri pentru a cantari gramele puse in fiecare sticla. Sper sa fie bine. Culoare continutului dupa prima fermentare este foarte frumoasa, iar gustul este bun. Sa vedem a doua fermentare. O sa am rabdare si o sa astept cele 6 saptamani minime pentru o maturare completa.
Sper sa iasa bine :).


Revin cu poze cand procesul este complet.

Calin Voivozeanu
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: Prima bere home made

Mesajde liviu_razvan » Mar Apr 15, 2014 8:19 pm

salut, am nevoie de ajutorul vostru. am nevoie sa imi completati si mie acest chestionar despre BERE, imi trebuie la licenta. multumesc mult !
www.isondaje.ro/sondaj/315566578/
liviu_razvan
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Apr 15, 2014 8:12 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron