[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - bere carbonatata dar fara spuma

bere carbonatata dar fara spuma

bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde Fispas » Joi Mar 07, 2013 7:22 am

salutare!
eu sunt un berar incepator, fac doar din kit-uri. la primul kit facut am pus la fermentatia secundara zahar margaritar si a iesit o bere foarte slab carbonatata.
apoi am luat zahar brun din trestie de zahar si am pus mai mult. a iesit o bere care la fel nu face spuma cand o torn in halba, o torn ca pe apa fara sa tin halba inclinata si abia face 5mm de spuma la final dar la gust se simte CO2-ul. si la baut, inteapa gatul, precum apa minerala. cum e posibil sa fie asa dar sa nu faca spuma la turnare? nu ca m-ar deranja, gustul e fenomenal si incomparabil cu orice alta bere din comert, dar sunt curios care e explicatia. acum vorbesc de un kit brewferm pils. prima data am avut unul muntons mexican cerveza
Fispas
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Feb 14, 2013 9:53 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde calinv » Vin Mar 08, 2013 11:23 am

Salut,

Si eu sunt incepator. Tocmai ce urmeaza sa gust primul lot pe care l-am facut dintr-un Brewferm Pils. Cat timp ai mai lasat berea la fermetat si maturat dupa ce ai pus-o in sticle?
Am tot citit ca dupa a doua fermentare (cea de 7-10 zile) este recomandat sa mai fie lasata inca 4, 5 saptamani.


Calin V.
calinv
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Ian 22, 2013 10:04 am

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde balauru_327 » Vin Mar 08, 2013 7:55 pm

Salut.
In functie de cat de carbonatata doresti berea, pui de la 7grame/litru(parca) pana la 10grame/litru(MAXIM, altfel risti sa explodeze), asa zic toti. Incearca si zahar candel sau dextroza. Ar mai fi o solutie pentru un zahar mai special, daca nu ai candel/dextroza sa faci o solutie de apa cu zahar si zeama de lamaie, apoi pui pe foc , detalii exacte nu le cunosc doar din auzite.
Daca ai pus cantitatea corecta, atunci poate nu ai capsat bine dopul. Eu am observat ca daca tin sticla culcata, in timp ce isi face fermentatia secundara, iese mai acidulata. Acu nu bag mana in foc ca si e asa, poate e ceva efect placebo.
Pentru spuma, varianta la kit, foloseste extract de malt, ceva de genu 500grame/20 litri, si anume, il adaugi impreuna cu siropul din kit si apa.Iar ce am mai observat, berea cu cat este mai alcoolica, este mai spumoasa si cu cat se matureaza mai mult, la fel.
Maturarea trebuie sa se faca musai la rece(13-14 grade, poate si mai jos), si in functie de bere cam dupa 2 luni devine mai "rafinata". Exceptie de la regula cu maturatu o are doar berea de tip weisen/wit, care se poate bea imediat dupa fermentatia secundara, si nu trebuie pastrata la rece(doar inainte de consum).
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde Fispas » Mar Mar 12, 2013 12:12 pm

la fermentatia secundara scrie s-o tin 2 zile, eu am tinut-o 4-5.
in fine, asta e, o sa incerc sa pun mai mult zahar dar totusi ea este acidulata, se simte la gust, problema e doar cu spuma :)
Fispas
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Feb 14, 2013 9:53 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde bionut » Lun Mar 18, 2013 5:29 pm

Fispas scrie:la fermentatia secundara scrie s-o tin 2 zile, eu am tinut-o 4-5.
in fine, asta e, o sa incerc sa pun mai mult zahar dar totusi ea este acidulata, se simte la gust, problema e doar cu spuma :)

Spuma depinde foarte mult de tipul de bere. Incearca mai multe kituri si o sa gasesti si pe placul tau. Alt ceva nu vad ce ar putea influenta volumul de spuma (poate modul in care torni tu berea:)) ). Si daca stau sa ma gandesc cred ca am citit undeva ca si temperatura influenteaza spuma, deci poate o bei prea rece (?).
Poti sa iti transformi zaharul cristalin in zahar candel ca in clipul asta: http://www.youtube.com/watch?v=z2m6i_VSRbI sau oricare altul de pe youtube.
Noroc!
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde DragosN » Vin Apr 05, 2013 8:21 pm

Sunt mai multe cauze pentru bere fara spuma. In primul rand a doaua fermentare e mult prea scurta. A doua fermentare ar trebui sa tina cel puting 12 zile la 20C nu 4 zile. Dupa cele 12 zile ar trebui sa o pui la frigider cateva zile si apoi poti sa o consumi. Si timpul acesta depinde de felul berii.

Un alt lucru care influenteaza spuma este paharul, trebuie sa fie curat fara nici un pic de grasimi si bine limpezit de detergent cu care a fost spalat.

Cantitatea de alcool influenteaza spuma, cu cat mai mult alcool ai in bere cu atat mai putina spuma are.

Ingredientele influenteaza spuma. Sunt anumite malturi care incurajeaza spuma si altele care nu. Daca folosesti kituri cu sirop sau praf o sa dezvolti mai putina spuma. Conteaza hameiul folosit si cat si unde il folosesti.

Vazind ca esti la inceput, intai fa bere care e placuta la gust. Dupa ce vei reusi asta de mai multe ori si sti ce faci atunci incepe sa te gandesti si la spuma. Crede-ma atunci cand vei sti exact ce faci producand bere si spuma o sa vina. Aveam aceleasi intrebari cand am inceput. Eu am rezolvat-o cand am inceput sa folosesc grane in loc de siropuri sau praf de malt.

Ce e important e sa faci o bere care sa-ti placa cand o bei. Nu se va compara cu nimic.
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde Fispas » Lun Mai 06, 2013 6:28 am

gata, am gasit raspunsul. am marit cantitatea de zahar, 200g la 23l si chiar face spuma multa. eu puneam 120g la 23l de bere.
Fispas
 
Mesaje: 14
Membru din: Joi Feb 14, 2013 9:53 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde bionut » Dum Sep 08, 2013 9:49 am

Cea mai sigura metoda e sa pui 8g de zahar/litru de bere. E cantitatea pentru o carbonatatie medie, fara sa pici in extreme (numai daca nu recomanda stilul sau reteta altceva).
Noroc!
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm

Re: bere carbonatata dar fara spuma

Mesajde liviu_razvan » Mar Apr 15, 2014 8:18 pm

salut, am nevoie de ajutorul vostru. am nevoie sa imi completati si mie acest chestionar despre BERE, imi trebuie la licenta. multumesc mult !
www.isondaje.ro/sondaj/315566578/
liviu_razvan
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Apr 15, 2014 8:12 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron