Salutare !
De vreun an citesc prin forum , pana acum am facut cateva kit-uri
si m-am hotarat sa trec la nivelul urmator : berea din malt
Metoda cea mai usoara pt mine ar fi Brew in a Bag
Am un vas de inox 35 litri ,
aprox 4 kg malt din productie propie ,
hamei plafar si salbatica (adunata de mama pt ceaiuri )
3 plicuri drojdie Muntos 6 grame( care am inteles ca nu ar fii prea buna pt all grain)
termometru
ce imi lipseste este este un densimetru ( in plan si acesta daca imi reuseste berea din malt )
intrebarile mele :
1. este suficient maltul pt aprox 25-30 litri bere sau mai trebuie sa adaug zahar /fructoza si ce cantitate ?
2. am drojdie adunata de la un kit Cooper Sparkling Ale , pot folosi aceasta in loc de drojdia Muntos ?
3. cum sa procedez cu drojdia salvata ca sa o folosesc pt asta ( o am de aproximatv o luna in frigider , pastrata in borcane sterilizate cu capac )
4 cum pot sa ii fac proba la drojdia Cooper daca mai este buna , nu as strica toata treaba din cauz drojdiei
O zii buna