[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - fermentatia primara

fermentatia primara

Re: fermentatia primara

Mesajde Laur » Lun Mar 04, 2013 1:25 pm

Din ce stiu, nu este nicio diferenta.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: fermentatia primara

Mesajde DragosN » Vin Apr 05, 2013 8:59 pm

Din experienta mea sunt 4 cauze care pot provoca o fermentare lunga.

1. Berea a fermentat si apoi a fost infectata cu o bacterie sau drojdie salbatica. Multe din aceste vietuitoare pot fermenta zaharuri car nu pot fi digerate de drojdie de bere.

2. Mustul de bere nu a fost aerisit (oxigenat) o data ce drojdia a fost aplicata. Oxigenul este extrem de important pentru o dezvoltare normala a drojdiei. Daca nu are indeajuns oxigen atunci fermentarea este mult mai inceata si chiar poate sa stagneze pentru ca drojdia nu boate consuma zaharul din must.

3. Temperatura de fermentare este importanta. Daca temperatura e prea joasa atunci fermentarea poate lua un timp foarte lung chiar 40 zile. Daca e prea joasa poate chiar stagna. Dar sa fi atent sa nu ai temperatura prea ridicata ca fermentarea va fi prea rapida si drojdia va da nastere la gusturi aparte si alcool inalt. ( alcoolul inalt este acel alcool care iti va da senzatie de caldura la stomac)

4. O fermentare lunga poate fi provocata de drojdie prea putina pentru densitatea care exista la inceputul fermentarii. Adica daca ai un must cu cu o densitate mare trebuie mai multa drojdie ca sa fermenteze intr-un timp bun.
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm

Re: fermentatia primara

Mesajde liviu_razvan » Mar Apr 15, 2014 8:19 pm

salut, am nevoie de ajutorul vostru. am nevoie sa imi completati si mie acest chestionar despre BERE, imi trebuie la licenta. multumesc mult !
www.isondaje.ro/sondaj/315566578/
liviu_razvan
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Apr 15, 2014 8:12 pm

Re: fermentatia primara

Mesajde WarlocK » Dum Feb 21, 2016 7:43 pm

Salutare oameni buni !
Sunt si eu la prima fermentatie si am o mica nelamurire : am inceput fermentatia in 08.02 , densitate 1036 si s-a desfasurat destul de ok zic eu . Din 19.02 nu mai produce bule de CO2 deci eu am zis ca fermentatia s-a incheiat , dar la masuratori mi-a dat 1012 ; azi 21.02 la masuratoare tot 1012 imi da .
Ce sa fac ? Sa incep imbutelierea ? Are ceva daca densitatea ii mai mare ?
Kit folosit Brewmaker Essential Lager.

Mersi anticipat
WarlocK
 
Mesaje: 1
Membru din: Dum Feb 21, 2016 7:17 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron