Pentru transferarea berii din recipientul de fermentare in recipientul de amestecare am gandit un sistem care sa minimizeze mai mult contactul cu aerul.
Acest sistem poate fi folosit doar de catre cei care au un recipient de amestecare a berii.
Sistemul este alcatuit dintr-un furtun transparent de PVC 8x11 mm (furtun sosit cu Auto sifon mini) de 1,5 m, la capetele carora am montat cate un manson de plastic alb ce vine cu dispozitivul de umplere a sticlelor (practic am descompletat doua dispozitive). Am folosit aceste mansoane deoarece un capat al acestora se potriveste perfect cu partea de scurgere a robinetului PVC iar furtunul intra perfect in celalalt capat al mansonului.
Am asezat recipientele astfel incat, datorita diferentei de inaltime, sa am o scurgere buna a berii folosind gravitatia.
Am montat furtunul la cele doua robinete (capatul robinetelor se pot roti - rotirea se recomanda a fi facuta in sensul acelor de ceasornic pentru a nu exista riscul de a desface robinetul si a pierde bere pe langa peretele recipientului). Am vopsit cu carioca neagra bratul robinetului, pentru a vedea cand este inchis (de multe ori mi s-a intamplat sa uit robinetul deschis si, fie sa spal recipientul fie sa manevrez recipientul cu bere in el).
Am deschis robinetul recipientului de amestecare (acesta fiind gol). Am montat furtunul la capetele ambelor robinete.
Apoi am deschis robinetul recipientului de fermentare si berea a inceput se curga in recipientul de amestecare.
Cand s-a terminat de transferat berea, am inchis robinetul recipientului de fermentare, am scos capatul furtunului din acesta, am ridicat furtunul astfel incat berea ramasa pe furtun sa se scurga in recipientul de amestecare (pe principiul vaselor comunicante, mai ramane o parte de bere in capatul furtunului din aprtea recipientului de amestecare). Se inchide pe jumatate robinetul recipientului de amestecare, se roteste capatul acestuia pana vine cu gura in jos si cu bratul de deschidere/inchidere in partea de sus (celalalt capat al furtunului nu trebuie coborat mai jos de gura recipientului de amestecare). Acum se poate inchide de tot robinetul recipientului de amestecare si se poate scoate celalalt capat al furtunului tragand usor de manson in jos. Cantitatea de bere ramasa in furtun se arunca (sau se poate turna in recipientul de amestecare, pentru ca este pacat sa se piarda .