[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Orz prajit

Orz prajit

Orz prajit

Mesajde NeaPuiu » Mie Iul 22, 2015 4:10 pm

Intrucat am gasit acum la seceris un sac de orz ma gandesc sa imi fac singur Roasted Barley. Am pus deja in cuptor vreo 3 kile, se coace in timp ce scriu dar as vrea sa stiu daca exista ceva metode mai speciale de prajire. Ma gandeam sa fac o sarja stropita cu whiskey, a mai facut cineva?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: Orz prajit

Mesajde balauru_327 » Joi Iul 23, 2015 9:42 pm

HAHAHA, sper ca nu faci tot sacu Roasted...iar wiskey-u ala il irosesti asa. Cat despre metode retete de uscat malt nu prea sunt informatii , toti tin secret. Inca un aspect, la cat muncesti la malt, energie/timp/bani , il cumperi gata facut. Pe HBT trebuie sa gasesti cum se face maltul.
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: Orz prajit

Mesajde NeaPuiu » Sâm Iul 25, 2015 10:19 am

En nu vorbeam despre malt ci despre orz simplu prajit , cred ca asta inseamna Roasted Barley si se foloseste la unele retete. Anyway, l-am prajit in cuptorul electric din bucatarie, vreo 3 Kg, am umplut toata casa de fum si am consumat curent la greu pentru ca au fost necesare peste 200 grade timp de vreo doua ore, in final produsul obtinut este unul scump si cu prea mult deranj. Mi-au ramas 47 Kg orz frumos, clar nu ma mai apuc sa prajesc in casa, ce credeti, ca sa nu-l dau la gaini as putea sa adaug cate 1-2 Kg la o sarja de 5 Kg malt? Ajuta la ceva?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: Orz prajit

Mesajde balauru_327 » Dum Iul 26, 2015 7:51 pm

"În orzul nemalţificat sistemul enzimatic care descompune amidonul în zaharuri fermentescibile nu este dezvoltat si conţine proteine nehidrolizate care generează tulbiditatea berii , se formează echipamentul enzimatic necesar degradări compuşilor macromoleculari , hemicelulozele şi proteinele din pereţii celulelor endospermului sunt descompuse parţial –amidonul este eliberat "

citat de undeva.
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm


Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron