[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Greseli incepator

Greseli incepator

Re: Greseli incepator

Mesajde balauru_327 » Lun Iul 27, 2015 9:28 pm

pai reteta si volum dorit determina apa de clatire. Apa se poate incalzi cu o rezistenta pentru apa, eu am luat una de 1.5KW din DragonuRosu( se gasesc si prin bazare/targuri), sau cat timp se face brasajul se poate incalzi apa de clatire.
Bazooka e fix invelisul metalic al racordurilor flexibile pentru conexiunea de sub chiuveta. Iar infundatul se rezolva cu o lingura lunga/băț.
Daca ai recipient de fermentare de pe site, rezista pana la 100grade, iar zeama ARE 75-78 grade NU 66.

P.S. cat malt au folosit pentru 1062 si 38 litri apa( banuiesc ca BIAB ai facut).
Si nu puteai sa pui capac si peste capac un recipient in care sa se scurga din sac?
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: Greseli incepator

Mesajde NeaPuiu » Mar Iul 28, 2015 3:34 am

Multumesc pentru raspunsuri, cred ca din dialogul cu un incepator ca mine vor avea mai multi de invatat.

Sorry, intr-adevar zeama (cam urat cuvantul) iese din mash/lauter tun la 75 grade, temperatura de mash out, am scris 66 din eroare, dar pe mine ma inspaimanta si 66 cand e vorba de plastic. Vasul de fermentare rezista pana la 100 dar la temperaturi inalte nu elibereaza tot felul de ftalati si alte chimicale? Ziceam si io
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: Greseli incepator

Mesajde balauru_327 » Mar Iul 28, 2015 5:51 pm

Ftalati si alte chimicale = bla bla.
:D
Si racitorul de cupru elibereaza oxizi de Cu.
Si drojdia la temperaturi de peste 24 elibereaza "neplaceri"
Si fermentatia activa(care este acida) din galeata de plastic o ataca.
Si or mai fi...
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron