[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde coninstal » Joi Dec 06, 2012 7:49 am

Imagine
coninstal
 
Mesaje: 4
Membru din: Dum Dec 02, 2012 2:28 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde Laur » Joi Dec 06, 2012 12:38 pm

E greu de spus daca drojdia a fermentat ceva sau nu.
Cand o sa deschizi capacul vei vedea daca s-a intamplat ceva sau nu.
Dar, pentru siguranta, adauga plicul achizitionat de la noi si vezi ce zice.
Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde caiafa » Vin Dec 07, 2012 3:50 am

Cel mai simplu: verifici densitatea berii (în cazul în care a scăzut sub cea iniţială, înseamnă că fermentaţia are loc). Densitatea iniţială nu cred că trebuie să o măsori (urmând instrucţiunile de pe kit ar trebui să-ţi iasă ce scrie pe kit).
Oricum, un densimetru sau refractometru este indispensabil pentru făcut bere, deci cel mai simplu îl cumperi împreună cu un pachet de drojdie (în cazul în care chiar nu fermentează).

După cum arată mie mi se pare că fermentează.
caiafa
 
Mesaje: 51
Membru din: Sâm Apr 02, 2011 2:34 am

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde leo » Dum Dec 09, 2012 1:32 pm

IMG_20121209_143436 [800x600].jpg
IMG_20121209_143436 [800x600].jpg (63.79 KiB) Vizualizat de 37384 ori


Cam asa trebuie sa arate spuma la un kit de bere blonda care fermenteaza la 22 grade dupa 20 de ore de la adaugarea drojdiei.Recipientul meu nu sta perfect pe o suprafata orizontala asa ca spuma e mai intensa pe partea stanga.E foarte bun sa ai un recipient transparent pentru ca poti sa lasi densimetru inauntru si sa urmaresti valoarea densitatii spre farsitul fermentatiei fara sa mai risipesti bunatate de bere.Densitatea initiala a fost de 1.046 la 20 grade iar recipientul a fost umplut pana la nivelul de 22.5 litri exact cat sa obtin aceasta densitate.La acelasi kit facut anterior densitatea initiala a fost la fel iar cand s-a stabilizat la 1.005 l-am tras la sticle.Dupa o luna de maturat daca beau o sticla de 0.45 l de tip Grolsh ma ia ameteala.Berea din comert la asa zis 5 grade alcool e apa plata.
leo
 
Mesaje: 10
Membru din: Mie Oct 17, 2012 1:10 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde DragosN » Vin Apr 05, 2013 8:45 pm

Eu suspectez ca berea ta a fermentat. Temperatura de 20C-21C ar trebui sa fie maximum daca nu faci beri belgiene unde temperatura poate urca pana la 29C-30C. Densitatea iti va spune exact.

Pentru refermentare trebuie cel putin 10-12 zile nu 4 zile.

Lasa berea sa se raceasca mai jos decat 25C. Chiar daca mi astepti o ora sau mai mult pntru a se racii. Adu temperatura la 20C-21C si apoi aplica drojdia. Temperatura initiala este importanta pentru drojdie. Cu cat e mai ridicata temperatura la inceput cu atat mai multe gusturi nepotrivite si alcool inalt va da nastere. Alcoolul inalt iti da calduri la stomac cand il bei, gusturile nepotrivite sunt asemanatoare cu gusturile de fructe ca mere sau ananas, etc. Daca ai temperatura mai joasa gustul va fi mai curat sau neutru.
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde liviu_razvan » Mar Apr 15, 2014 8:19 pm

salut, am nevoie de ajutorul vostru. am nevoie sa imi completati si mie acest chestionar despre BERE, imi trebuie la licenta. multumesc mult !
www.isondaje.ro/sondaj/315566578/
liviu_razvan
 
Mesaje: 8
Membru din: Mar Apr 15, 2014 8:12 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde razvanmirceavoicu » Dum Aug 16, 2015 12:13 pm

Salutam
Dupa ceva timp am reusit mobilizare si m-am apucat de treaba:
Muntons Belgian Style Ale, intr-un sistem Brewferm Deluxe.
Acum ma duc sa pun drojdia. Mi se pare insa cam cald - 26 grade. :geek: Ce se poate intampla?
Multumesc
razvanmirceavoicu
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Aug 08, 2015 2:20 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde sixone » Mie Mai 11, 2016 6:51 am

Salutare, sunt si eu la prima transa de bere, acum fermenteaza, dar am o intrebare legata de maturare, dupa al 2-lea stadiu de fermentare in sticle, inteleg ca trebuie puse sticlele la frigider. Bun, intrebarea, treuie sa fie si ferite de lumina? Eu am o vitrina frigorifica cu geam, prin care ziua intra lumina evident :)
E vreo problema daca se matureaza asa sau trebuie sa acopar geamul cu ceva sa se faca intenuric acolo?
sixone
 
Mesaje: 5
Membru din: Mie Mai 11, 2016 6:44 am

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde Laur » Vin Mai 13, 2016 6:17 am

Nu trebuie sa fie intuneric total.
Trebuie ferite (sticlele) de razele soarelui.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

Mesajde Alexander » Dum Aug 28, 2016 10:29 am

Salutare berari,

Ma fascineaza de ceva timp ideea de bere home-made, dar nu credeam ca poate fi atat de accesibil. Ei bine, dupa ce am descoperit site-ul vostru mi s-a aprins un beculet si sper eu o noua pasiune. Ca orice incepator am o niste intrebari inainte de a comanda echipamentul de pe site-ul dumneavoastra. Am facut o lista cu ce ar trebuii sa comand de pe site pentru un prim lot de bere. Am ales kitul deluxe pentru ca este...mai complet. :D

Asadar voi comanda kitul deluxe, un kit de bere Brewfarm Wheatbeer, zahar candel alb si niste pliculete de drojdie. Ideea e ca nu locuiesc in Romania si cineva o sa imi trimita pachetul dupa ce il comand, deci va rog daca este ceva ce am uitat sau credeti ca este necesar spuneti-mi, nu voi avea posibilitatea de a comanda foarte des de pe site.

Am citit ca berea trebuie sa fermenteze la 20-25grade (depinde de tip), credeti ca va fi posibila o fermentare in boxa de la subsolul unui bloc?
As mai vrea niste recomandari de kituri de bere, imi place in special berea nefiltrata, dulceaga, marcile mele preferate fiind Hoegaarden si Benediktiner. De asemenea imi plac si Pale ALE si Amber ALE. Cam ce kituri imi recomandati pentru a-mi satisface poftele?

Care e secretul pentru o bere alba/tulbure? Asa imi place cel mai mult :D
Pot folosi spraymalt in locul zaharului la prima fermentare? Trebuie preparat intr-un mod special sau il pun pur si simplu ca pe zaharul tos?
Am vazut ca unele kituri contin plicuri de drojdie, sa inteleg ca la cele unde nu este specificat nimic trebuie cumparata separat?
Daca folosesc kitul deluxe si pun zaharul in recipientul de amestecare, inainte de imbuteliere inteleg ca numai este necesara adaugarea de zahar in sticle?
Cum as putea ridica temperatura recipientului in boxa de la subsol? O patura pusa peste credeti ca ar mentine temperatura sau ar fi recomandat sa tin recipientul in casa unde sunt constant intre 20-25grade?
Ce alte echipamente de pe site recomandati/credeti ca ar merita achizitionate?
Am vazut pe youtube la imbuteliare se folosea un fel de tija cu o supapa pentru o mai lina umplere, este inclusa in kitul deluxe?
Trebuie sa cumpar ceva furtunuri/garnituri/robineti/supape extra?

Sper ca nu v-am stresat prea tare si va multumesc anticipat pentru orice ajutor. Am citit forumul cap coada inainte de a posta, dar unele lucruri mi-au ramas neclare.
Ultima oară modificat de Alexander pe Dum Aug 28, 2016 11:47 am, modificat de 2 ori în total.
Alexander
 
Mesaje: 6
Membru din: Dum Aug 28, 2016 10:13 am

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron