[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Intrebari incepator

Intrebari incepator

Intrebari incepator

Mesajde Alexander » Mie Aug 31, 2016 10:49 am

Salutare berari,

Ma fascineaza de ceva timp ideea de bere home-made, dar nu credeam ca poate fi atat de accesibil. Ei bine, dupa ce am descoperit site-ul vostru mi s-a aprins un beculet si sper eu o noua pasiune. Ca orice incepator am o niste intrebari inainte de a comanda echipamentul de pe site-ul dumneavoastra. Am facut o lista cu ce ar trebuii sa comand de pe site pentru un prim lot de bere. Am ales kitul deluxe pentru ca este...mai complet. :D

Asadar voi comanda kitul deluxe, un kit de bere Brewfarm Wheatbeer, zahar candel alb si niste pliculete de drojdie. Ideea e ca nu locuiesc in Romania si cineva o sa imi trimita pachetul dupa ce il comand, deci va rog daca este ceva ce am uitat sau credeti ca este necesar spuneti-mi, nu voi avea posibilitatea de a comanda foarte des de pe site.

Am citit ca berea trebuie sa fermenteze la 20-25grade (depinde de tip), credeti ca va fi posibila o fermentare in boxa de la subsolul unui bloc?
As mai vrea niste recomandari de kituri de bere, imi place in special berea nefiltrata, dulceaga, marcile mele preferate fiind Hoegaarden si Benediktiner. De asemenea imi plac si Pale ALE si Amber ALE. Cam ce kituri imi recomandati pentru a-mi satisface poftele?

Care e secretul pentru o bere alba/tulbure? Asa imi place cel mai mult :D
Pot folosi spraymalt in locul zaharului la prima fermentare? Trebuie preparat intr-un mod special sau il pun pur si simplu ca pe zaharul tos?
Am vazut ca unele kituri contin plicuri de drojdie, sa inteleg ca la cele unde nu este specificat nimic trebuie cumparata separat?
Daca folosesc kitul deluxe si pun zaharul in recipientul de amestecare, inainte de imbuteliere inteleg ca numai este necesara adaugarea de zahar in sticle?
Cum as putea ridica temperatura recipientului in boxa de la subsol? O patura pusa peste credeti ca ar mentine temperatura sau ar fi recomandat sa tin recipientul in casa unde sunt constant intre 20-25grade?
Ce alte echipamente de pe site recomandati/credeti ca ar merita achizitionate?
Am vazut pe youtube la imbuteliare se folosea un fel de tija cu o supapa pentru o mai lina umplere, este inclusa in kitul deluxe?
Trebuie sa cumpar ceva furtunuri/garnituri/robineti/supape extra?

Sper ca nu v-am stresat prea tare si va multumesc anticipat pentru orice ajutor. Am citit forumul cap coada inainte de a posta, dar unele lucruri mi-au ramas neclare.
Alexander
 
Mesaje: 6
Membru din: Dum Aug 28, 2016 10:13 am

Re: Intrebari incepator

Mesajde Laur » Mie Aug 31, 2016 1:11 pm

Alexander scrie:Am citit ca berea trebuie sa fermenteze la 20-25grade (depinde de tip), credeti ca va fi posibila o fermentare in boxa de la subsolul unui bloc?

Depinde de ce temperatura este in acel subsol.

Alexander scrie:As mai vrea niste recomandari de kituri de bere, imi place in special berea nefiltrata, dulceaga, marcile mele preferate fiind Hoegaarden si Benediktiner. De asemenea imi plac si Pale ALE si Amber ALE. Cam ce kituri imi recomandati pentru a-mi satisface poftele?

Kit-ul Brewferm Wheatbeer impreuna cu o drojdie Brewferm Blanche ar ajuta la obtinerea unei beri apropiate de dorinta ta.

Alexander scrie:Care e secretul pentru o bere alba/tulbure? Asa imi place cel mai mult :D

Drojdia pentru bere alba (Brewferm Blanche sau Fermentis Safbrew WB06)

Alexander scrie:Pot folosi spraymalt in locul zaharului la prima fermentare? Trebuie preparat intr-un mod special sau il pun pur si simplu ca pe zaharul tos?

Spraymaltul se adauga tot (1 kg) in prima etapa de fermentare, in acelasi timp cu "siropul" din kit-ul de bere.

Alexander scrie:Am vazut ca unele kituri contin plicuri de drojdie, sa inteleg ca la cele unde nu este specificat nimic trebuie cumparata separat?

Toate kit-urile contine drojdie de bere.

Alexander scrie:Daca folosesc kitul deluxe si pun zaharul in recipientul de amestecare, inainte de imbuteliere inteleg ca numai este necesara adaugarea de zahar in sticle?

Da, nu mai este nevoie de adaugarea zaharului in sticle, puneti zaharul (dizolvat intr-o cantitate de apa calda) direct in berea transferata in recipientul de amestecare.

Alexander scrie:Cum as putea ridica temperatura recipientului in boxa de la subsol? O patura pusa peste credeti ca ar mentine temperatura sau ar fi recomandat sa tin recipientul in casa unde sunt constant intre 20-25grade?

Cu o patura sau chiar cu o sursa de caldura.

Alexander scrie:Ce alte echipamente de pe site recomandati/credeti ca ar merita achizitionate?

Picuratorul si spalatorul Avvinatore.

Alexander scrie:Am vazut pe youtube la imbuteliare se folosea un fel de tija cu o supapa pentru o mai lina umplere, este inclusa in kitul deluxe?

Noi denumim aceasta componenta a echipamentului Dispozitiv de umplere sticle.

Alexander scrie:Trebuie sa cumpar ceva furtunuri/garnituri/robineti/supape extra?

Nu este cazul decat daca vreti sa fiti sigur ca sunteti acoperit in caz de rupere/distrugere a uneia din ele.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Intrebari incepator

Mesajde Alexander » Mie Aug 31, 2016 6:18 pm

Multumesc pentru raspuns. Cata drojdie este necesara pentru o fermentare? Un plic de 12g este suficient?

Cred ca o sa folosesc zahar belgian si spraymalt in proportie 50-50.
Ultima oară modificat de Alexander pe Mie Aug 31, 2016 6:25 pm, modificat 1 dată în total.
Alexander
 
Mesaje: 6
Membru din: Dum Aug 28, 2016 10:13 am

Re: Intrebari incepator

Mesajde Laur » Joi Sep 01, 2016 2:11 pm

Un plic de 12 gr sau similar este suficient pentru fermentarea unei cantitati de 20 litri de bere
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Intrebari incepator

Mesajde Alexander » Vin Sep 09, 2016 11:45 am

Ok, deci pentru 15litrii sunt suficiente 9g de drojdie
Alexander
 
Mesaje: 6
Membru din: Dum Aug 28, 2016 10:13 am

Re: Intrebari incepator

Mesajde Alexander » Vin Sep 09, 2016 11:49 am

Alexander scrie:Ok, deci pentru 15litrii sunt suficiente 9g de drojdie

+ inca o chestie, cabd completez volumul pana la 15l are ceva daca folosesc apa de fantana rece? Are sub 20 grade cu siguranta.
Alexander
 
Mesaje: 6
Membru din: Dum Aug 28, 2016 10:13 am

Re: Intrebari incepator

Mesajde Diana Prodea » Mie Dec 13, 2017 8:52 am

Buna,
Am si eu nevoie de un pic ajutor cu alegerea kit-ului de bere....vreau sa ii cumpar la prietenul meu si nu stiu exact care ar fi cel mai ok,am vazut ca au si fermenter de plastic sau de sticla....stiti de unde pot comanda sa fie sigur si rapid si ok ca produs?
Multumesc!
Diana Prodea
 
Mesaje: 1
Membru din: Mie Dec 13, 2017 8:46 am

Re: Intrebari incepator

Mesajde Laur » Vin Dec 15, 2017 3:56 pm

Fermentatoarele din sticla au doua dezavantaje importante: sunt casante (deh, sticla se sparge) si sunt greu de curatat.
Recipientele noastre sunt usor de curatat insa o parte din berari nu este incantata ca sunt fabricate din plastic (de fapt sunt PoliPropilena de uz alimentar dar pentru unii tot plastic este).
Recomandarea mea este sa achizitionati un recipient tip galeata. Eu unul folosesc din 2009 asa ceva si nu am avut probleme de niciun fel.
Se poate comanda de pe site-ul nostru (fabrica-de-bere.ro) si le gasiti la sectiunea http://www.fabrica-de-bere.ro/echipament-bere-casa/complete.
Iar pentru un kit de bere accesati sectiunea http://www.fabrica-de-bere.ro/kit-bere-casa.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Intrebari incepator

Mesajde Seca » Vin Aug 03, 2018 5:28 pm

Salutare, bine v-am gasit.
Sunt la primul kit de bere, Brewmaker IPA care tocmai fermenteaza. Am doua intrebari, deocamdata.
1.Spuneti-mi va rog, dupa fermentare pot imbutelia in sticle de bere de 0,33l? Imi par mai subtirele decat sticlele de 0.5l.
2.In instructiunile din kit, pentru fermentatia din sticla, se specifica o jumatate de lingurita de zahar/sticla de bere (0.5l), adica 23 lingurite / 23l de bere. Eu voi folosi un vas de amestec. Vreau sa stiu cam ce cantitate de bere ramane in vasul de fermentatie, impreuna cu drojdia decantata. Cam un litru? Nu vreau sa pun prea mult zahar...
Multumesc!
Seca
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Aug 03, 2018 5:14 pm

Re: Intrebari incepator

Mesajde ferko66 » Mar Feb 12, 2019 6:35 pm

Buna
Am inceput sa fac bere din kit de bere.
Sunt peste vreo 4 kituri de bere. Mi-au iesit acceptabil

Gustul e OK. Problema e spuma care se formeaza. La deschiderea unei sticle se formeaza o spuma ce iese din sticla. Trebuie sa las cateva minute bune pana se linisteste, dar o parte din bere se scurge.

Ce am inteles pana acum ca acidularea e data de cantitatea de zahar la fermentatia a doua. La fiecare kit am redus cantitatea de zahar; ultima data pana la jumatatea celei din reteta.

Ce altceva as putea face ca sa nu fie berea asa de acidulata.
Multumesc
ferko66
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Feb 12, 2019 5:59 pm

Următorul

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron