domnilor, am si eu o nelamurire legata de fermentarea primara, nu vreau sa deschid un topic nou, asa ca postez aici.
am pus la fermentat pe 1 octombrie o bere Muntons Gold docklands porter; este 16 oct si inca fermenteaza
temperatura este constanta de 14 zile, undeva la 22-22,8 grade. am respectat toate indicatiile de igienizare, temperatura, apa, tot. mai ramane sa ii pun muzica sa se simta drojdia bine
. cu toate acestea, la cum arata serpentina cu apa, cred ca fermenteaza inca o saptamana. din cand in cand mai scoate cate o bula, iar situatia este neschimbata de 6 zile. idei, sugestii? este normal sau s-a ales praful de berea mea?
din pacate nu am densimetru, am cautat pe la toate magazinele de "menaj" si piete, nu gasesc pe nicaieri, deci nu pot spune ce densitate are in prezent.
- DSC_1754.JPG (88.78 KiB) Vizualizat de 35825 ori