[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Brewferm Gallia

Brewferm Gallia

Brewferm Gallia

Mesajde marius_berar » Joi Dec 08, 2016 12:04 pm

Buna domnilor,

Am pus si eu 2 kituri de Gallia la fermentat (12+12litri). Berea a pornit fermentarea dupa 3-4 ore de cand a fost pusa la fermentarea primara la o temperatura de 20-22 de grade....continua sa fermenteze de 9 zile iar activitatea nu pare sa fie in scadere. Azi am decis sa-mi calc peste suflet si sa verific densitatea....are 1030....deloc bine avand in vedere ca de abea la 1010 pot sa o imbuteliez.

Va rog cei care ma puteti ajuta cu noste sfaturi sa o faceti....caci sunt in pana maxima de idei.....si cred ca voi fi in pana de bere si de revelion.

Multumesc
Marius
marius_berar
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Noi 23, 2016 7:49 am

Re: Brewferm Gallia

Mesajde Laur » Sâm Dec 10, 2016 10:30 am

O poti muta intr=o camera mai calda, astfel incat temperatura mustului sa fie de circa 22-23 grade.
Se pare ca a fermentat dar foarte slab de a ajuns la 1030 dupa 9 zile.
Mare atentie la masurare, sa nu cumva sa fie gresita. Iti sugerez sa refaci masuratoarea.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Brewferm Gallia

Mesajde marius_berar » Lun Dec 12, 2016 9:02 am

Salut Laur,

Iti multumesc mult pentru sfat, am mutat vasul de fermentare intr-o camera mai calda acum vreo 3 zile, fermentarea a devenit mai activa iar in cursul zilei de ieri a scazut semnificativ din activitate, am masurat acum cateva minute densitatea si a scazut la 1012....e aproape de valoare de imbuteliere, mai astept pana maine cand voi masura din nou. Am gustat mustul care are un gust bun....sper sa fie o reusita prima mea bere din kit.

O zi buna iti doresc!
Marius
marius_berar
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Noi 23, 2016 7:49 am

Re: Brewferm Gallia

Mesajde kpac » Mie Feb 15, 2017 5:10 pm

salutari. acum 8 zile am pus primul kit de gallia la fermentare. toate bune si frumoase pana acum 2 zile cand activitatea in supapa de evacuare a co2-ului a inceput sa fie foarte mica.. ies cateva bule o data la cateva ore.. am pus cateva paturi peste vasul de fermentare de circa 1 zi dar nu a aparut nici o schimbare .. in casa sunt 20.5 - 21 grade constant.. ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima oară modificat de kpac pe Mie Feb 15, 2017 5:29 pm, modificat 1 dată în total.
kpac
 
Mesaje: 4
Membru din: Sâm Feb 04, 2017 7:04 pm
Locaţie: Piatra-Neamt

Re: Brewferm Gallia

Mesajde Laur » Sâm Mai 20, 2017 5:36 am

Salut,
Cum ai rezolvat problema? Se terminase fermentatia?
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron