[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Fermentare completa?

Fermentare completa?

Fermentare completa?

Mesajde Dunga » Mie Mar 02, 2016 7:48 pm

Salutari. Am pus si eu la fermentat un kot Muntons iPA Bitter si dupa 4 zile fermentatia s-a cam oprit (bulele de CO2 sunt foarte rare spre deloc). Ce se poate intampla daca o mai las 2 zile(temperatura constanta 20C ), pana ajung acasa? Exista sansa sa o stric?

Multumesc anticipat!
Dunga
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Feb 25, 2016 2:33 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde Laur » Joi Mar 03, 2016 2:03 pm

Atata timp cat nu umbli la recipient, berea nu pateste nimic. Sa nu tii recipientul la caldura excesiva sau in soare.
Cu cat tii mai mult berea (chiar daca a terminat fermentarea) cu atat drojdia din suspensie se sedimneteaza mai mult.
O poti tine si inca o saptamana sau mai mult.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde Serban05 » Dum Apr 03, 2016 12:12 pm

Am si eu o prima intrebarea : Nu mi este foarte clar, după maturarea recomandata în locul răcoros / frigider, berea trebuie ținută în continuare în locul răcoros/ frigider sau poate fi mutată într un loc la temperatura camerei sau temperatura mai mare ?

Mulțumesc anticipat,
Serban
Serban05
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Apr 03, 2016 12:07 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde Serban05 » Dum Apr 03, 2016 12:51 pm

Am si eu o prima intrebarea : Nu mi este foarte clar, după maturarea recomandata în locul răcoros / frigider, berea trebuie ținută în continuare în locul răcoros/ frigider sau poate fi mutată într un loc la temperatura camerei sau temperatura mai mare ?

Mulțumesc anticipat,
Serban
Serban05
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Apr 03, 2016 12:07 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde Laur » Joi Apr 07, 2016 5:58 am

Berea poate fi mutata in alt loc insa procesul de maturare se opreste. Ca o paranteza, cu cat maturarea are o durata mai mare cu atat gustul berii se imbunatateste.
Daca poti, eu ti-as recomanda sa tii berea cat mai mult posibil intr-un loc racoros.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde Andee » Dum Oct 16, 2016 11:36 am

domnilor, am si eu o nelamurire legata de fermentarea primara, nu vreau sa deschid un topic nou, asa ca postez aici.

am pus la fermentat pe 1 octombrie o bere Muntons Gold docklands porter; este 16 oct si inca fermenteaza :? temperatura este constanta de 14 zile, undeva la 22-22,8 grade. am respectat toate indicatiile de igienizare, temperatura, apa, tot. mai ramane sa ii pun muzica sa se simta drojdia bine :roll: . cu toate acestea, la cum arata serpentina cu apa, cred ca fermenteaza inca o saptamana. din cand in cand mai scoate cate o bula, iar situatia este neschimbata de 6 zile. idei, sugestii? este normal sau s-a ales praful de berea mea?
din pacate nu am densimetru, am cautat pe la toate magazinele de "menaj" si piete, nu gasesc pe nicaieri, deci nu pot spune ce densitate are in prezent.

DSC_1754.JPG
DSC_1754.JPG (88.78 KiB) Vizualizat de 35824 ori
Andee
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Oct 01, 2016 4:46 pm
Locaţie: Bucuresti

Re: Fermentare completa?

Mesajde Andee » Lun Oct 24, 2016 11:45 am

...24 octombrie, situatia este neschimbata. am apasat pe capac sa iasa co2 pana s-a egalizat nivelul apei din serpentina, dimineata era la fel. ma duc cu capul :roll: as vrea sa o scot la sticle si sa o las in pace. daca peste 3 saptamani o fi buna de baut, bine. sunt deja 23 de zile de fermentare la 22.7 grade si situatia e identica.
idei? sugestii?
Andee
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Oct 01, 2016 4:46 pm
Locaţie: Bucuresti

Re: Fermentare completa?

Mesajde Viracocha » Joi Mar 02, 2017 8:21 am

Andee scrie:...24 octombrie, situatia este neschimbata. am apasat pe capac sa iasa co2 pana s-a egalizat nivelul apei din serpentina, dimineata era la fel. ma duc cu capul :roll: as vrea sa o scot la sticle si sa o las in pace. daca peste 3 saptamani o fi buna de baut, bine. sunt deja 23 de zile de fermentare la 22.7 grade si situatia e identica.
idei? sugestii?



Salut,

cum a iesit pana la urma?
Viracocha
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:23 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde redscoobyy » Mar Mai 09, 2017 2:27 pm

Si eu am aceeasi problema.
Folosesc kitul BREWFERM WHEATBEER si dupa 14 zile de fermentat la 23-24 grade, apa inca nu s-a stabilizat in supapa. Este normal? Sa mai astept pana sa pun berea in sticle?
redscoobyy
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Mai 09, 2017 1:01 pm

Re: Fermentare completa?

Mesajde redscoobyy » Joi Mai 18, 2017 2:13 pm

Pana la urma, dupa inca 2 zile nivelul apei s-a stabilizat si am pus berea la sticle.
Inca nu stiu ce a iesit; vedem peste cateva saptamani :D
redscoobyy
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Mai 09, 2017 1:01 pm

Următorul

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron