[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - BREW MONK

BREW MONK

BREW MONK

Mesajde Laur » Dum Oct 29, 2017 10:52 am

BREW MONK - Bancul de probe
Asa cum i-am obisnuit pe multi dintre voi, cand soseste un produs nou in gama, facem teste cu el astfel incat, decidem daca il introducem in gama noastra de produse sau nu.
Acelasi lucru s-a intamplat si cu noul produs de la Brouwland, BREW MONK. A sosit, l-am asamblat, ne-am zgait la el si dupa o saptamana l-am pus in probe (a fost testat de participantii intalnirii de vineri).
Fata de predecesorul sau (BEER BREW 25), BREW MONK are cateva elemente in plus:
- are sistem de recirculare care este de foarte mare ajutor in mentinerea temperaturii constante a intregului amestec de grane si apa in cadrul procesului de plamadire; sistemul are o pompa cu cuplaj magnetic in componenta si un robinet de reglare a debitului
- are un sistem de programare a retetelor si poate memora pana la 9 retete - nu l-am probat deoarece am facut SINGLE INFUSION iar hameiul l-am adaugat la inceputul fierberii si la final
- pompa sistemului de recirculare se porneste/opreste manual
- are alarma cu sonor pentru terminarea etapelor programate
- are TIMER pentru fiecare etapa de plamadire sau fierbere a mustului
- are o rezistenta de incalzire de 2500 w ce se poate regla din 100 in 100 W, pornind de la 100W
- are un capac transparent ce iti ofera posibilitatea urmaririi procesului de plamadire si a nivelului lichidului cand se porneste recircularea - aici ne-a ajutat deoarece la plamadire, am dat drumul la recirculare cu robinetul sistemului de recirculare la maxim si, volumul de lichid prin sistemul de recirculare era mai mare decat cel ce trecea prin patul de malt astfel incat lichidul trecea prin teava din mijloc (si nu trebuia); am facut ajustari astfel incat tot lichidul sa treaca prin patul de malt
- cusca pentru malt are un capac inferior si unul superior confectionate din tabla perforata din inox
- are un filtru Bazooka care ne-a incurcat mai mult decat ne-a ajutat - aici ne-am enervat un pic deoarece a trebuit sa mangaiem filtrul cu lingura pe toata perioada transferului si racirii mustului - am folosit un sistem de racire cu placi Therminator de la Blichmann
- fierberea s-a produs frumos, nici incet nici foarte involburat - cineva s-a ambitionat sa tinem capacul deasupra la fierbere si evident ca dat in foc
Acum sa detaliez etapele.
Am incalzit 25 litri de apa pana la 73 C si, dupa ce a ajuns la temperatura dorita, am pus maltul. Temperatura s-a stabilizat la 69,5 C asa ca am completat cu apa rece pentru a ajunge la 67 C. Nu stiam cat scade temperatura dupa ce punem maltul asa ca am ales sa adaugam apa rece daca mai este cazul.
Daca temperatura ar fi fost mai mica decat cea programata, sistemul de incalzire ar fi adus amestecul la temperatura programata si apoi ar fi pornit automat TIMER-ul. Cronomentrul nu porneste decat dupa atingerea temperaturii dorite - element esential la STEP MASHING.
Sistemul de recirculare si sistemul de incalzire au functionat bine, tinand temperatura amestecului in intervalul 66,7 - 67,3 C.
Dupa terminarea timpului de plamadire, am ridicat cusca si am asezat-o pe sistemul de la gura echipamentului, am programat timpul si temperatura de fierbere si am inceput clatirea (sparging) cu circa 12 litri de apa la 75C. Au rezultat circa 31 litri de must nefiert. Am masurat si densitatea mustului nefiert si era 14,5 BRIX (daca nu ma lasa memoria .... nu am notat-o nicaieri si, intre timp, degustasem cateva beri....)
Fierberea a fost cu intensitate medie spre mare, cu puterea rezistentei la 2000W. Si aici totul a functionat perfect, in afara de faptul ca a dat pe afara din cazua de capac pus :).
Am adaugat hameiul de inceput si de final (peleti adaugati in oala) si am obtinut circa 27 litri de must fiert.
Marea incercare a fost imediat dupa terminarea fierberii si inceperea racirii si transferului - va spuneam ca nu am folosit sistemul lui de racire prin imersie cu care a venit ci am folosit Therminator Blichmann racitor cu placi. In cateva zeci de secunde filtrul Bazooka s-a infundat (citisem pe FB comentariile lui Dan Dudas despre infundarea filtrului insa tot am sperat ca noi sa fim mai norocosi - nu am fost si ne-am enervat un pic) si cineva trebuia sa dea cu lingura in lungul filtrului pentru a elibera partea de sus a filtrului. Cred ca filtrarea a durat vreo ora :(. Sfatul meu este sa nu folositi filtrul bazooka. Cel mai indicat sistem de racire este cel prin imersie. Daca doriti sa folositi sistem de racire cu placi (si evident, nu folositi bazooka) atunci trebuie sa fiti foarte atenti deoarece el se poate infunda de la proteine si/sau hamei. Puteti folosi saculeti pentru hamei, va puteti construi un hop spider din plasa de inox sau un sistem de filtrare pe care sa-l montati in interior cu o suprafata mai mare decat bazooka existent.
Dupa terminarea transferului, curatarea a fost relativ usoara. Mare atentie ca in pompa pot ramane hamei, proteine sau alte depuneri - dupa spalare puneti cativa litri de apa curata in interior si dati drumul la sistemul de recirculare si curatati-l de eventuale depuneri.
Este un echipament compact, usor de utilizat si de intretinut.
PS: nu am facut poze in timpul fabricatiei insa, rog pe cei care au fost prezenti si au poze, sa ni le trimita sa le publicam.

products-05770030-a.jpg
products-05770030-a.jpg (43.95 KiB) Vizualizat de 14297 ori
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Înapoi la Echipamente pentru fabricat bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron