Salutare. Pentru ca nu este frumos sa lasam lucrurile neterminante, o sa scriu aici in cateva randuri cum a decurs procesul si ce rezultat am avut.
Buun, kit-ul a fost un IPA Brewmaker, am folosit in loc de zahar 1 kg spraymalt light, apa a fost de la Aqua Carpatica.
Initial m-am ingrijorat degeaba ca berea si-a incetat prima etapa de fermentare destul de rapid... dupa doua zile nu a mai scos nici macar o bula prin aerisitor, cu toate astea am lasat-o mai departe la fermentat la o temperatura constanta de 21 de grade pana cand s-au facut 9 zile.
In ziua a 10-a am transferat-o in sticle, se sedimentase destul de bine...era destul de limpede, in fiecare sticla am adaugat 3 grame de zahar tos macinat...l-am macinat pentru a se dizolva mai usor. Sticlele le-am lasat in aceeasi camera in care s-a realizat prima etapa de fermentatie la aceeasi tempertura (21 grade C) timp de.... 11 zile.
Dupa etapa a 2-a am mutat sticlele la maturat in beci la temp de 12 grade.
Dupa doua saptamani am deschis prima sticla si asa cum ma asteptam rezultatul este WOW!!! este o bere excelenta, acidulata cat trebuie, gustul nu-l pot descrie, dar pot spune ca ”ESTE CE TREBUIE”
)) oricum zilele acestea am mai comandat alte doua kituri, nu de alta, dar imediat vine vara.
PS. Un minus daca pot spune asa este faptul ca m-am pricopsit cu un chill haze de toata frumusetea, berea la temperatura beciului (12 grade C) este perfect transparenta, dar cand o racesc la frigider se tulbura. Pe mine nu ma deranjaza, dar este posibil ca cei pretentiosi sa strambe din nas.
)