de Gretzoshenie » Lun Noi 25, 2019 10:30 am
Salut. Am si eu cateva intrebari legate de dryhoping la berea de kit.
Am facut Mutons Export Pilsner de 2 ori. In prima tura am folosit pt. fermentarea principala cat si pt. cea in sticle zahar din comert. A 2-a oara, pt. a vedea diferentele, pt prima fermentare am folosit 1 kg spraymalt iar la fermentarea in sticle 3gr, zahar candel/sticla 500 ml.
Acuma:
- in primul caz a rezultat o bere care nu m-a multumit deloc, baubila insa aromele nu se intrepatrundeau aproape deloc, cand o beai parca iti tragea una peste cap, foarte aspra. Carbonatarea a iesit ok, spuma ok, amareala ok.
- in al doilea caz lucrurile s-au imbunatatit dramatic. Corpolenta cremoasa, gust asezat ce ramane in gura insa foarte molcom, a disparut foarte mult din amareala. Carbonatare mult mai fina si spuma mai compacta. De rezultat sunt multumit insa ma nemultumeste lipsa amarelii. Ma gandeam ca prin dryhoping as putea imbunatati acest aspect.
Pana sa trec pe allgrain as insita sa fac acest kit incercand diferite chestii pt. a-l face cat mai aproape de un pilsner veritabil. As dori un sfat pt. a putea imbunatati amareala pt. acest kit, restul aspectelor berii obtinute prin a 2-a metoda fiind sunt ok. Ce fel de hamei imi recomandati, daca este cazul, si de la ce cantitate sa pornesc pt. o sarja de 23L.
- deasemenea, imi puteti recomanda si un tip de drojdie ce ar putea da rezultate mai bune?
De mentionat (probabil si de aici o parte a rezultatelor obtinute dupa ureche), nu am folosit un densimetru, fermetarea am facut la temp. 19-21 grade C timp de 10 zile in cap la ambele ture. Maturarea in sticle 2 saptamani, la 18 grade, dupa care frigider la 8 grade.
Multumesc si s-aveti o zi cu soare si fara halbe goale.