Salutare
Nu reusesc sa introduc toate detaliile in sectiunea de comment/review de produse asa ca folosesc partea asta a site-ului pentru a explica cele doua stele iar link-ul il postez la comment-uri.
Pro:
- volum mare
- compact
- usor de curatat
Con:
- filetul de jos trebuie izolat cu teflon. In pachet este o rola de teflon dar nu e suficienta: l-am testat cu 25L de apa si au aparut scurgeri pe langa filet. La recomandarea distribuitorului am cumparat snur de etansare( de teflon) si am folosit 5 m, masurati, pentru filet. L-am testat cu 40 L de apa peste noapte si nu au aparut scurgeri. L-am umplut cu must de bere(40L) si a ramas in beci la fermentat 4 saptamani timp in care nu am avut probleme cu scurgerile.
- nu am avut "bule" in serpentina desi fermentarea a avut loc. De fiecare data cand am mers sa verific berea -> nimic. Capacul l-am refixat de doua ori in timpul fermentarii primare, ca sa ma asigur ca garnitura este pozitionata corespunzator. Posibil ca evacuarea de CO2 sa se fi facut atunci... cumva, dar nu inteleg cum.
- la colectarea drojdiei cu ajutorul balonul de colectare ceva din snurul de teflon s-a rupt si a inceput sa curga firav, insesizabil pe moment, dar suficient incat sa favorizeze aparitia mucegaiul imprejurul supapei de scurgere pe care l-am vazut abia dupa o saptamana => am pus berea imediat in sticle pentru damage control( atasat poza). Gustul nu parea alterat iar densitatea nu a scazut sub 1010( unde s-a oprit fermentarea). La final, cand am deschis robinetul pentru curatare, snurul de teflon nu era " urcat" pe filet ci era asezat pe fiecare spira => l-am pus corespunzator.
- pe viitor voi folosi calti. Daca si asa apar probleme voi folosi silicon + calti si-l lipesc pe veci.
Produsul nu este defect - este creatia cost-reduction-ului. Cu mai multe retusuri l-am facut sa-si indeplineasca, partial zic eu, functia dar nu mi se pare normal ca neavand probleme cu materia prima, reteta, temperatura sau igienizarea sa apara probleme de genul celor descrise de mai sus.
Numa' bine!
Radu