Buna ziua,
Urmeaza sa fac a 2 a incercare cu reteta de mai jos.
Ingrediente/24 L bere
Weyermann Pale Ale 5.4 Kg
Weyermann Carared 1.8 Kg
HAMEI
Mangum 31 g
Cascade USA Yakima 63 g
DROJDIE
US 05 (sau BRY – 97) 11.5 g
Brasajul
• 20 l apa
• Se adaugă malțul la 65-66 ºC și se menține temperatura 60 de minute
• 15 l apa
• Se efectuează clătirea terciului cu apă la 75 ºC (varianta simplă sau prin picurare)
Fierberea
• Durata totală: 60 minute
• La 55 minute 30 g din hameiul Mangum
• La 20 se adaugă 25.2 g din hameiul Cascade
• la finalul fierberii se adaugă 18 g din hameiul Cascade
• În timpul procesului de răcire a mustului se adaugă restul de 18 g de hamei Cascade, pentru aromatizare la rece.
• Racire la 22 C + 11.5[g] drojdie rehidratata.
FERMENTARE
1. In butoi 3 – 5 zile la 22 – 23 C
2. In sticla 2 – 3 zile la 22 C
3. La frigider 14 zile la 4 – 7 C
La ptima reteta am folosit o cantitate dubla de hamei . Berea nu e rea dar putin amara.
Am crescur si cantitatea de Weyermann carared de la 18% la 33% pt. a obtine o culoare rosiatica. La prima culoarea e spre galben.
Parerile si sfaturile m-ar ajuta foarte mult.
Pot inbunatati ceva prin dublarea cantitatii de drojdie.
Multumesc.