[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Berea nu fermenteaza

Berea nu fermenteaza

Re: Berea nu fermenteaza

Mesajde Laur » Vin Oct 02, 2020 10:59 am

Salutare,
Iti recomand sa lasi berea asa. Nu o amesteca.
Faptul ca nu iese CO2 prin supapa de evacuare poate fi din cauza ca nu ai inchis bine capacul. Nu este o tragedie. Daca ai densimetru, in loc sa urmaresti diminuarea ritmului de iesire al bulelor de CO2 prin supapa de evacuare, dupa circa 7 zile, poti face o masuratoare si vezi in ce stadiu se afla berea. Incearca sa inchizi capacul bine (apasand cu podul palmei capacul din 10 in 10 cm, pe circumferinta) si elimina banda adeziva.
Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Berea nu fermenteaza

Mesajde Micutul Berar » Lun Oct 12, 2020 4:58 pm

Salut! Asa era, scapa CO2 pe langa supapa... remediat. Berea e de 2 sapt si 2 zile, are densitatea de 1008, dar tot iese CO2 cam odata la 45 secunde. Crezi ca pot imbutelia, sau sa mai astept?
Micutul Berar
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Sep 29, 2020 6:37 am

Re: Berea nu fermenteaza

Mesajde Laur » Mar Oct 13, 2020 8:39 am

Densitatea masurata iti spune daca berea se poate imbutelia sau nu.
La inceputul fermentatiei, mustul de bere (deoarece nu este in faza de bere) are o densitate incepand de la 1040 gr per dm3. Dupa inceperea fermentatiei, zaharurile sunt digerate de drojdie si densitatea scade.
De regula berile se pot imbutelia daca densitatea are valoarea in jur de 1010.
In cazul tau, berea este gata de imbuteliat.
Sper ca ai facut o masurare corecta.

Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron