[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Must iesit prin supapa de evacuare

Must iesit prin supapa de evacuare

Must iesit prin supapa de evacuare

Mesajde calbasan » Lun Ian 31, 2022 2:19 pm

Salutare,

Sper ca mai sunt ceva membri activi pe aici si m-ar putea lamuri si pe mine cu o problema.
Berar incepator aici.

Am pus la fermentat duminica, 30.01.2022 un kit MANGROVE JACK'S BAVARIAN WHEAT 2,2 kg + 1kg spraymalt wheat. La aproximativ 2 ore, 2 ore si jumatate a avut prima bolboroseala observata dupa care azi cand am ajuns de la munca am gasit capacul fermentatorului in starea care se poate vedea in poza atasata. :cry:

Temperatura mustului in momentul in care am pus capacul era de 23-24 de grade Celsius iar volumul mustului 22 de litri (am pus cu un litru mai putin decat pe reteta pentru ca a ramas ceva must in punga). Temperatura in incaperea unde tin fermentatorul este undeva la 21-22 de grade constant.

Nelamurirea mea este, ce am facut gresit sau n-am facut de s-a generat presiune asa de mare incat sa impinga prin supapa de evacuare mustul/lichidul din fermentator? :roll:

P.S. Credeti ca mai poate fi salvata berea? Sau pot sa comand alt kit de pe acum. :D

imagine1.png
Capac fermentator
imagine1.png (255.29 KiB) Vizualizat de 9522 ori
calbasan
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Ian 31, 2022 1:55 pm

Re: Must iesit prin supapa de evacuare

Mesajde Laur » Dum Mar 06, 2022 7:37 pm

Salutare,

Scuze ca iti raspund atat de tarziu.
Berea poate fermenta lent, cu o viteza medie sau rapid. De regula fermenteaza rapid atunci cand temperatura de fermentare este mai mare.
Atunci cand viteza de fermentare este mare (fermenteaza rapid), riscul este sa faca foarte multa spuma si sa iasa prin supapa.
Berea nu ar trebui sa pateasca nimic. Trebuie sa pui din nou apa in supapa si sa lasi sa continue sa fermenteze berea.
apoi o imbuteliezi.
Evident, faci curat un pic in afara recipientului de fermentare (chiar daca nu umbli la bere atunci). Iar dupa ce golesti recipientul, il cureti foarte bine.
Sper ca ti-a iesit berea.

PS: sa stii ca multi dintre noi au patit ca tine, nu esti singurul.

Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron