|
Să iti fabrici bere acasă cu ajutorul kit-urilor de bere BREWFERM sau MUNTONS este foarte usor. Tot ceea ce ai nevoie este un echipament de fabricare bere pentru incepători si un kit de bere la alegere. In continuare vă prezentăm tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere in 12 pasi. Această tehnologie este doar informativă. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, parcurgeti intocmai instructiunile de folosire sosite cu kit-ul de bere. |
Pasul 1 Cititi cu atentie instructiunile de folosire si familiarizati-vă atat cu echipamentul cat si cu ingredientele. |
Pasul 2 Spălati si igienizati toate componentele echipamentului, chiar daca acesta este nou. |
Pasul 3 Scufundati cutia in apa fierbinte ("bain Marie") timp de 10 minute, pană cand continutul acesteia devine lichid. |
Pasul 4 Turnati continutul kit-ului de bere in recipientul pentru fermentare. Clatiti cutia de tabla cu doi litri de apă fierbinte. |
Pasul 5 Adăugati o cantitate de zahar, conform retetei sosite cu kit-ul de bere. |
Pasul 6 Completati cu apă rece conform retetei. Amestecati mustul de bere cu ajutorul spatulei pană cand solutia devine omogenă si lăsati să se răceasca, pană ajunge la o temperatură de 20 - 25°C. |
Pasul 7 Dizolvati drojdia in 200 ml apă căldută (30 - 35°C), intr-un pahar sterilizat in prealabil. Luati o lingurită sterilizată si amestecati continuu timp de 10 minute, pană drojdia se dizolvă complet. |
Pasul 8 Adăugati drojdia dizolvată in recipient peste mustul de bere si amestecati cu spatula timp de un minut. |
Pasul 9 Fixati capacul recipientului de fermentare, montati supapa de evacuare si turnati apă in aceasta pană la semn. Lăsati la fermentat la temperatura camerei (22 - 25°C) timp de 7 - 10 zile, pană cand prin supapa de evacuare nu mai iese dioxid de carbon. |
Pasul 10 Puneti berea in sticle si adăugati putin zahăr in fiecare sticlă (conform retetei) pentru a ajuta fermentarea; se pun capace la sticlele de bere cu ajutorul dispozitivului de capsat. |
Pasul 11 Lăsati sticlele cu bere să stea 5 zile la temperatura camerei apoi mutati-le intr-un loc răcoros si asteptati pană cand berea se limpezeste si se maturează, timp in care isi desăvarseste gustul. |
Pasul 12 Invitati prietenii la o petrecere cu berea facută de dumneavoastră si, veti vedea, răbdarea vă va fi rasplatită pe deplin. NOROC! |